Home / Nyheder / Borgmestre ønsker ikke nye ghettolove
Foto: TV 2

Borgmestre ønsker ikke nye ghettolove

Regeringen kommer snart med en ghettopakke, der skal afhjælpe problemer i udsatte boligområder.

TV2 har lavet en rundspørge blandt de 13 borgmestre i de kommuner, hvor de udsatte boligområder ligger. 8 af borgmestrene har svaret, og ud af dem mener de 7, at der foregår en positiv udvikling i områderne. Og de 6 mener ikke, at der er brug for nye love.

Koldings borgmester, Jørn Pedersen (V), siger at der er en meget positiv udvikling i boligområdet Skovparken. Kriminaliteten falder kraftigt, de unge tager en uddannelse, og de er godt på vej ud på arbejdsmarkedet.

De bor et sted, hvor de er glade for at bo, og det største problem er, at de bliver stemplet som nogle, der bor i et problemområde, siger Jørn Pedersen. Dermed er Jørn Pedersen uenig med statsminister Lars Løkke Rasmussen, selvom de begge er fra partiet Venstre.

Borgmestrene i Vejle, Esbjerg, Slagelse, Sønderborg og Guldborgsund mener heller ikke, at der er brug for ny lovgivning.

Derimod har Århus og Københavns kommuner tidligere kommet med forslag til nye love. Det drejer sig om tvungen opskrivning til børneinstitutioner, og om at de vil have lettere adgang til at smide kriminelle familier ud af deres lejligheder.

“I Vejle har vi ikke brug for nye love og regler,” siger Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V).

Jørn Pedersen fra Kolding mener, at det er udtryk for populisme at sætte fokus på de problemer, der er i områderne nu, hvor der er en positiv udvikling.

TV2

About Radio Sawa

Check Also

Løkkes valgbombe: Åbner for SV-regering

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger i bogen “Befrielsens øjeblik”, der udkommer torsdag, at et …

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: