Home / Ugens Nyheder / Ugens nyheder 5

Ugens nyheder 5

arda

Tryk her for at download nyhederene i PDF form

 

Overskrifter

Samuelsen i USA: Danmark har lyttet til Trump

SF og EL i kritik af forsvarsforlig: Oprustning skaber ikke tryghed

SF sætter De Radikale på sidelinjen

Rasmussen: mit kendskab til kvotekonge påvirker ikke regeringens politik

Jurister siger: Burkaforbud strider mod grundloven

 

Østre Landsret i Danmark har spurgt EU-Domstolen om hjælp. Spørgsmålet handler om tilknytningskravet for tyrkere i sager om familiesammenføring.Østre Landsret er i tvivl, om Danmark har givet ulovlige afslag på familiesammenføring siden 2003. Hvis det er sket, kan flere tusinde sager ende for en domstol igen. Grunden til, at tilknytningskravet blev lavet, var for at sikre en bedre integration. Tilknytningskravet går ud på, at ægtepars fælles tilknytning til Danmark skal være større end til et andet land.

Ritzau.

 

Regeringen er kommet med en ny forsvarsaftale.  Den går ud på, at fordoble antallet af specialstyrker frem mod 2013. Specialstyrker er frømandskorpset og jægerkorpset og består af specialtrænede soldater. Der er sat 285 mio. kr. af til det nye forsvarsforlig. Frømandskorpset og jægerkorpset bliver brugt til internationale opgaver og værn mod terror.

DR.

 

Den danske udenrigsminister Anders Samuelsen, har haft et møde med den amerikanske udenrigsminister. Og Anders Samuelsen har godt nyt til sin amerikanske kollega. Med regeringens nye forsvarsaftale kommer Danmark til at bruge flere penge på forsvaret. Og netop det, har været Donald Trumps formål. Han mener, at NATOs lande bruger for få penge på deres forsvar. Danmark vil frem med 2023 bruge 12,8 mia. mere på forsvaret.

DR.

 

SF og Enhedslisten er ikke enig i regeringens forsvarsaftale. De mener ikke at et større militær skaber mere tryghed. Tværtimod. De så hellere at de 12,8 mia. blev brugt på at forebygge krige.  Partierne er bange for, at flere soldater og større militær bliver en konkurrence mellem Rusland og NATO om at have flest våben. Og det er ikke i Danmarks interesse.

 

Tal viser, at 1/3 af indvandrerbørn i 1-2 års alderen ikke går i institution. Det vil regeringen lave om på. Derfor vil regeringen tvinge indvandrerbørn i vuggestue. Grunden er at undgå parallelsamfund.Parallelsamfund var en del af statsministerens nytårstale.

DR.

 

Formand for SF, Pia Olsen Dyhr, vil hellere arbejde sammen med Dansk Folkeparti og Venstre end Det Radikale Venstre. Inden for job vil SF hellere arbejde sammen med Dansk Folkeparti Og når det kommer til integration, støtter SF op om Venstres forslag om at tvinge indvandrerbørn i institutioner, fordi det er til børnenes bedste.

DR.

 

34 kommuner i Københavnsområdet vil sende et signal til regeringen. De 34 kommuner er utilfredse med at betale penge fra deres egne kommuner til kommuner i Jylland. Pengene bliver sendt til jyske kommuner, fordi der gælder en bestemt regel i Danmark. Den går ud på, at de rige kommuner skal hjælpe de fattige kommuner. På den måde bliver de økonomiske forskelle mellem kommunerne mindre.

Men de 34 kommuner på Sjælland mener altså ikke, at det er retfærdigt at de samlet sender mia. til jyske kommuner.

DR.

 

Statsminister, Lars Løkke Rasmussen er kaldt i samråd af partierne i rød blok.

De vil have svar på, om statsministeren kender de store fiskere inden for fiskeribranchen. De vil også have svar på, om Lars Løkke Rasmussen har givet de store fiskere ekstra kvoter. Lars Løkke Rasmussen svarer, at han kender en af kvotekongerne, men at han ikke har givet specielle fordele til dem.

DR.

 

En dansk journalist rapporterer om Taliban i Afghanistan og de mange selvmordsbomber. 130 civile er blevet dræbt og adskillige såret på lidt over en uge.

Journalisten følger hverdagen tæt i Afghanistan. Han siger, at jo mere USA bomber i provinsen, jo mere angriber Taliban byerne. Det gør de for at vise, at regeringen ikke kan skabe sikkerhed for befolkningen. Ifølge den danske journalist, er volden i Afghanistan steget. Især efter 2014, hvor internationale tropper trak sig ud af landet.

DR.

 

Lovforslaget om burkaforbud strider mod Grundloven og paragraffen om religionsfrihed. Det siger Justitsministeriets jurister. Hvis regeringen vil forbyde burka og niqab, må de derfor også lave forbud mod tildækning af ansigtet.

Her vil kunstigt skæg, skimasker, hjelme og halstørklæder.

DR.

 

Dansk Folkeparti vil ikke være med til dele af Menneskerettighedskonventionen. Det gælder den del, hvor kriminelle udlændinge ikke kan sendes tilbage til deres hjemlande, hvis de der kan være i fare. Søren Espersen fra Dansk Folkeparti siger, at man ikke kan gøre noget ved Menneskerettighedskonventionerne Derfor er den eneste vej at trække sig ud af dele af dem. Dansk Folkeparti er her uenige med statsminister, Lars Løkke Rasmussen.

DR.

 

Ny rapport viser, at der er stor forskel på, hvilken uddannelse man tager og hvilken løn man får efter endt uddannelse. Læser man dansk, engelsk, filosofi eller historie, kan man gå glip af 29% i løn sammenlignet med dem, som har læst en erhvervsøkonomisk uddannelse. Det kan altså bedre betale sig at læse erhvervsøkonomiske uddannelser.

DR.

 

Det er nu lovligt at få medicinsk cannabis hos lægen. Og selvom mange læger er imod, har 111 patienter allerede fået recept på medicinen. Medicinsk cannabis er en del af et forsøg. Forsøget blev godkendt af et flertal i Folketinget.

Grunden til, at mange læger er imod medicinsk cannabis er, at der ikke ligger meget dokumentation på området.

DR

 

Iqra privatskole i København beholder sin støtte fra staten. Men den muslimske friskole skal betale 16 mio. kr. tilbage til staten. Iqra privatskole har været i medierne, fordi den ikke levede op til de regler, der er for friskoler.

Men et flertal i Folketinget er gået med til at give den muslimske friskole en change til.

DR.

 

Der er nyt i sagen om den 19-årige ejer af et bageri i København. Ali Parnians bageri blev smadret af fem ukendte gerningsmænd. En konservativ politiker fik samlet næsten en halv mio. ind på Facebook, så den 19-årige ejer kunne starte op igen. Men indsamlingen er blevet lukket, fordi politiet fortæller, at der er et broget billede af situationen. Selv siger Ali Parnian, at han ikke ville betale beskyttelsespenge og bageriet derfor blev smadret. Men politiet siger, at det ikke er sikkert at Ali Parnians forklaring holder.

DR.

 

 En undersøgelse viser, at unge to ud af tre unge under 18 år kan købe alkohol i butikkerne. Det viser, at unge har nem adgang til alkohol, selvom de ikke er gamle nok til at købe det. Ifølge loven skal unge vise gyldigt ID, når de køber alkohol. I alt var 132 butikker med i undersøgelsen. 93 af gangene kunne de unge under 18 købe øl og spiritus.

DR.

 

Vi slutter af med en nyhed om tysk opbakning.

Tyskland støtter nemlig Danmark i sit forslag om vejafgift.  Altså at udenlandske billister skal betale penge for at køre på de danske veje. Tyskland har selv et lignende system, hvor det koster penge at køre på de tyske motorveje. Vejafgiften i Danmark er planlagt fra år 2020.

Den skal give 300 mio. kr. i statskassen.

Ritzau.

 

 

About Radio Sawa

Check Also

Ugens nyheder 25 نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter  – En ny minister i Lars Løkke Rasmussens regering. – DF truer med at …

Ugens nyheder 24نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter – Folkemødet på Bornholm slår et rekord med ca. 30,000 mennesker til åbning – …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: