Home / samfund / Skal seksualundervisning gøres obligatorisk på lærerseminarierne?

Skal seksualundervisning gøres obligatorisk på lærerseminarierne?

En undersøgelse som foreningen Sex og Samfund har foretaget viser, at det langt fra er alle lærerstuderende, der gennemfører et forløb, der gør dem klar til at undervise folkeskoleelever i seksualundervisning. Derfor skal faget gøres obligatorisk på læreruddannelsen, mener foreningen.

Formanden for de Lærerstuderendes Landskreds, Jenny Maria Jørgensen, der repræsenterer omkring 5.000 lærerstuderende over hele landet, mener ikke det er en god løsning. I stedet bør man overveje om man kan inkludere de centrale elementer fra seksualundervisningen i de eksisterende fag.

En løsning som tiltaler Venstre, der heller ikke ønsker, at seksualundervisningen bliver obligatorisk. Man kunne for eksempel skrive det ind i studieordningen, at seksualundervisning også kan indgå i fag som dansk eller for den sags skyld biologi eller idræt. I hvert fald er det nødvendigt, at det bliver tænkt bedre ind i selve læreruddannelsen, siger partiets uddannelsesordfører, Anni Matthiesen.

Uddannelses- og Forskningsministeriet er midt i en større evaluering af læreruddannelsen, der blandt andet skal se på, hvordan uddannelsen klæder de studerende på ”til behovene i skolen og jobbet som lærer”. Man forventer, at evalueringen er færdig til efteråret.

DR

About Radio Sawa

Check Also

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

Nordiske lande vil kopiere dansk asylpolitik

Det er ikke længere kun hygge, bacon og grøn energi, der gør Danmark interessant for …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: