Home / samfund / Kriminelle skal kunne fradømmes forælderretten
screenshot/facebook

Kriminelle skal kunne fradømmes forælderretten

arda

Hvis en forælder er dømt for alvorlig kriminalitet, skal man miste retten til delt forældremyndighed. Det mener børneminister Mai Mercado ifølge Ekstra Bladet. Bladet har fortalt ministeren om en sygeplejerske, der er dømt 12 års fængsel for drab af patienter. Forældrene skal stadig have delt forældremyndighed.

“Jeg synes, det er vigtigt, at vi får sagt højt, at er man dømt for alvorlig personfarlig kriminalitet, for eksempel overgreb mod børn, så er det helt klart uforeneligt med de forpligtelser, der følger af et forældreansvar”.

Mai Mercado vil drøfte med de andre partier på Christiansborg, om det er muligt at finde flertal for, at domme for alvorlig kriminalitet skal få betydning i sager om forældremyndighed.

“Serviceloven giver allerede muligheder for at gribe ind og beskytte børnene i tilfælde med eksempelvis pædofili, drab og drabsforsøg”, siger psykolog hos Red Barnet, Kuno Sørensen. “Med serviceloven skal man som kommunal forvaltning vurdere, om barnets kontakt med en forælder er til skade for barnet, og man skal indskrænke kontakten til forælderen”. Han finder derfor ikke, at der er behov for en ny regel.

Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Fagforbund advarer: Syrere kan blive konjunkturgidsler

Danske virksomhed har for alvor åbnet døren for flygtninge, der i højere grad har fået …

Dansk Flygtningehjælp: Danmark kan tage flere flygtninge

Var antallet af mennesker på flugt verden over reduceret, ville det være en succes, at …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: