Home / samfund / Mange spiser aftensmad alene
Young woman looking through window while eating salad in restaurant; Shutterstock ID 146229149; PO: todya.com

Mange spiser aftensmad alene

Aftensmåltidet er for mange danskere det tidspunkt, hvor familien samles efter en travl hverdag. Men for 25 procent af danskerne er det ikke tilfældet. De spiser normalt aftensmad alene, viser undersøgelsen ‘Madindeks 2017’, som organisationen Madkulturen har udarbejdet.

Ifølge Lotte Holm, der er professor i sociologi på Institut for Fødevarer og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet er det ikke nødvendigvis negativt, at man spiser alene. Mange er singler. Det kan være en befrielse at slippe for at spise med andre og selv bestemme, hvad man vil spise og hvornår. Siden midten af 1990’erne foregår flere måltider i sofaen. Det tolker jeg som et tegn på, at reguleringen af, hvordan vi spiser og opfører os, er blevet meget mere uformel, afslappet og fleksibel siger hun.

Men man skal selvfølgelig huske at tage højde for den gruppe, der føler sig ensomme, og fortsat tage initiativ til fællesspisninger rundt omkring.

Desuden viser undersøgelsen viser, at 70 procent af danskerne spiser på under 30 minutter – 17 procent bruger under 15 minutter, og 53 procent mellem 15 og 30 minutter.

– Vores måltider bliver kortere, fordi vores hverdagsliv er blevet hurtigere. Vi skifter mellem mange aktiviteter og skal flere ting, så der er en anden prioritering. En halv time opleves som meget passende og nok til at komme hinanden ved, siger Lotte Holm.

DR

About Radio Sawa

Check Also

Udlændingestyrelsen vil bremse opholdstilladelser til syrere

For første gang siden 2013 vurderer Udlændingestyrelsen ikke, at situationen alle steder i Syrien giver …

Enighed om at lade integrationsuddannelse fortsætte

Den såkaldte IGU – som er en forkortelse for integrationsgrunduddannelsen – fortsætter. Ordningen, der giver …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: