Home / Nyheder / Nye Borgerlige vinder på LA-nedtur
Liberal Alliance har siden valget i 2015 givet, hvad der svarer til næsten 16.500 vælgere til Nye Borgerlige.  (Foto: /ritzau/Sarah Christine Nørgaard)

Nye Borgerlige vinder på LA-nedtur

arda

VÆLGERVANDRINGER: Nye Borgerlige vinder mest på Liberal Alliances tilbagegang, men også andre partier har glæde af det. Det viser ny analyse af vælgervandringerne.

Det er professor Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet har lavet analysen for Altinget på baggrund af knap 11.000 Gallup-interviews.

Analysen viser, at Nye Borgerlige siden valget i 2015 har fået, hvad der svarer til næsten 16.500 vælgere fra Liberal Alliance. Kun Dansk Folkeparti har leveret flere vælgere til Nye Borgerlige.

At stemmerne går til Nye Borgerlige viser, at partiet ikke kun har en appel til dem, som ønsker udlændingestramninger, men også kan tiltrække dem, som søger en liberal økonomisk politik.

Liberal Alliance har dog ikke kun mistet vælgere til Nye Borgerlige. Godt 12.000 er gået til både Venstre og Konservative.

Tallene bag analysen er indsamlet op til årsskiftet, og siden er Liberal Alliance faldet yderligere i flere meningsmålinger oven på det kaotiske forløb om finanslov, skattelettelser og udlændingestramninger.

Der er ikke noget, der tyder ikke på, at Liberal Alliances tilbagegang koster blå blok vælgere.

Det er stadig Socialdemokratiet, som for alvor er det eneste parti, der har hentet vælgere over midten siden valget i 2015. Partiet taber dog samtidig vælgere til de øvrige partier i rød blok.

Altinget

About Radio Sawa

Check Also

Radikale til Mette Frederiksen: Glem asylstop ved grænsen – ellers ryger vores støtte

Radikale Venstre vil ikke pege på Mette Frederiksen som statsminister, når S vil afskaffe asyl …

DF vil straffe forældre for børnenes overgreb

Forældre skal kunne idømmes straf, hvis de billiger eller bortforklarer mindreåriges overgreb, mener DF. Hvis …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: