Home / samfund / Danskerne har de bedste job i Europa
3f.dk

Danskerne har de bedste job i Europa

Danskerne kan glæde sig over at være de europæere, der i gennemsnit har de allerbedste arbejdsvilkår. Det fastslår en ny europæisk analyse. Forskere drypper dog lidt malurt i sejrskruset.

Danske lønmodtagere har gode forhold sammenlignet med ansatte i andre EU-lande. Faktisk er forholdene så gode ifølge Ugebrevet A4, at danskerne får en førsteplads i Europa, når det drejer sig om kvaliteten af vores job.

Det viser en undersøgelse fra forskningscentret European Trade Union Institute (ETUI), som er tilknyttet den europæiske fagbevægelse.

Seniorforsker hos ETUI Agnieszka Piasna, der står bag undersøgelsen, siger, at Danmark klarer sig ret godt i forhold til lønmodtagernes balance mellem arbejds- og privatliv. Danmark er også langt foran de andre europæiske lande, når det gælder kompetence- og karriereudvikling.

Arbejdsmarkedsforsker ved Københavns Universitet Trine Larsen siger dog, at børnefamilier og pårørende til ældre kan have svært ved at få tingene til at gå op i en højere enhed.

Agnieszka Piasna fremhæver da også at arbejdsintensiteten, der for eksempel handler om tempoet i arbejdet, er ret høj i Danmark. Det skaber problemer med udbrændthed og et presset arbejdsmiljø.

Ellers gør hun gør opmærksom på, at Danmarks topplacering på indekset over jobkvalitet også hænger sammen med, at både kvinder og mænd nyder godt af vilkårene på det danske arbejdsmarked.

 

Finans

About Radio Sawa

Check Also

Regeringen og Dansk Folkeparti vil kunne forbyde landes moské-støtte

Det skal være slut med, at lande som Qatar og Tyrkiet donerer penge til trossamfund …

Udlændingestyrelsen vil bremse opholdstilladelser til syrere

For første gang siden 2013 vurderer Udlændingestyrelsen ikke, at situationen alle steder i Syrien giver …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: