Home / samfund / Fattigdommen stiger når vi har en borgerlig regering
Foto: Jacob Ehrbahn

Fattigdommen stiger når vi har en borgerlig regering

Alexander Grandt, der er kandidat til Folketinget for Socialdemokratiet har skrevet et debatindlæg til Politiken.

Han skriver, at der er fattigdom i Danmark. Og hver gang vi har en borgerlig regering, stiger fattigdommen. Det går ud over børnene, der får færre muligheder.

I perioden 2004 – 2011 blev antallet af fattige mennesker næsten fordoblet. Det var under en borgerlig regering. Og i dag viser nye tal, at antallet af 1-årige børn i fattige familier, er steget med 10.500 på et år.

Det er især regeringens kontanthjælpsloft, der er årsag til stigningen. Det man sparer på kontanthjælpsloftet, skal bruges til at sænke skatten med kun 80 kroner om måneden. Det er meget usolidarisk at tage fra de fattigste for at give et lille beløb til dem, der har arbejde, mener Alexander Grandt.

Og det gør det endnu værre, at det sker i en periode gode konjunkturer, stigende velstand og flere muligheder for nye job.

Det er ikke børnenes skyld, hvis forældrene er arbejdsløse. I stedet for at forringe deres forsørgelsesgrundlag burde politikerne bruge deres ressourcer på at opkvalificere de ledige. Så vil deres kompetencer komme til at passe til den efterspørgsel på arbejdskraft, der er.

En ny regering skal arbejde for en politik med vækst. En vækst der kan skabes gennem innovation, uddannelse, grøn omstilling og øget eksport. Den skal derimod ikke skabes ved en skæv omfordeling, der øger fattigdommen, som den nuværende regering arbejder for, skriver Alexander Grandt.

Politiken

About Radio Sawa

Check Also

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

Nordiske lande vil kopiere dansk asylpolitik

Det er ikke længere kun hygge, bacon og grøn energi, der gør Danmark interessant for …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: