Home / Ugens Nyheder / أخبار الأسبوع Ugens nyheder 2

أخبار الأسبوع Ugens nyheder 2

Download nyhederne på dansk i PDF form tryk her

Overskrifter 

Støjberg erkender fejlbehandling i sag om syge udlændinge

Regeringen dropper ambitiøs skatteplan

Anders samuelsen efter kritik: LA går ikke ud af regeringen

Danske soldater udsendes for at være med til at forsvare Baltikum

Stor fremgang til rød blok efter meningsmåling

Integrationsminister, Inger Støjberg erkender, at der er sket fejl i mindst 11 sager om udviste udlændinge. Af de 11 udviste udlændinge skal 7 igen have deres sag behandlet. Grunden er, at der kan være sket fejl i behandlingen af deres sager. Inger Støjberg udtaler, at Udlændinge- og Integrationsministeriet vil gøre alt hvad de kan for at finde de 7 udviste udlændinge. De sidste 4 er stadig i landet.

DR.

Flere og flere unge søger om hjælp til æresrelaterede konflikter i familien. Red-Safehouse hjælper unge med konflikter i familien og de fortæller at antallet af henvendelser stiger. I 2008 var der 88 henvendelser. I 2017 var antallet steget til 307. Også rådgivningstilbuddet Etnisk Ung får flere henvendelser. Tallet er steget fra 397 i 2008 til 1258 i 2017. Det er især unge med en muslimsk baggrund. 

Ritzau.

Det meddeler statsminister Lars Løkke Rasmussen til et pressemøde. Til gengæld vil regeringen lave en aftale med Dansk Folkeparti. Aftalen går ud på at nogle mennesker ikke behøver spare penge op til deres pension. Personer med lav løn kan også se frem til skattelettelser. Pengene til skattelettelser bliver taget fra besparelser fra integrationsydelse og kontanthjælpsloft. Pengene kommer også fra en aftale i sommer, hvor danskerne bliver rådet til at blive længere på arbejdsmarkedet.

DR.

Flere stemmer i Liberal Alliance vil have have partiet ud af regeringen. Det sker efter, at statsminister Lars Løkke Rasmussen fortalte, at den store skattereform ikke bliver til noget. Skattereformen var Liberal Alliances store mærkesag. Men formand og udenrigsminister, Anders Samuelsen siger, at Liberal Alliance selvfølgelig bliver i regeringen. Han mener, at der er mest magt og indflydelse i regeringen end uden for regeringen. Også selvom partiet ikke fik skattereformen igennem.

DR.

Kulturministeriet viser en ny rapport frem om DRs økonomi. Den viser, hvor mange penge DR bruger på programmer og drift. I alt er der brugt 3.2 mia på at lave og købe programmer Rapporten skal bruges i det nye medieforlig til februar. Her skal fremtiden for DR bestemmes. Det er forventet, at der skal spares penge på DR. 

DR.

120 ud af 200 danske soldater er taget til Baltikum. De skal være en del af NATOs styrke og forsvare Baltikum mod Rusland. Soldaterne skal sende et signal til Rusland om, at NATO-landene står sammen. Nato-landene er ikke tilfredse med Ruslands indlemmelse af den ukrainske halvø, Krim.

DR.

Forsvarsadvokater kritiserer politikere. Det drejer sig om 100 sager på et udrejsecenter. 100 afviste asylansøgere skal for retten, fordi de ikke har fulgt reglerne på udrejsecentret. Men forsvarsadvokaterne mener, at den dømmende magt, altså domstolene bliver påvirket af politikerne. Udlændinge og Integrationsministeriet har nemlig givet et skema, som anklagerne og domstolene skal følge for at få en hårdere og ensartet straf. Forsvarsadvokaterne mener, at domstolene ikke kan give en uafhængig og individuel dom, når der allerede er et skema for straffen.

DR.

En amerikansk militærbase på Grønland skal fjernes. Og det er ikke USA, men Danmark, som skal betale regningen. Landingsbaner, gamle olitønder og køretøjer skal ryddes af vejen. Der er sat 180 mio. kr. af. Under Anden verdenskrig og Den kolde krig gav Danmark USA lov til at bygge militærbasen.

DR

Der kommer flere og flere børnehaver med over 100 børn. Undersøgelser viser, at børn i store børnehaver ikke havde det så godt som børn i de mindre børnehaver. Det kan være sværere for pædagogerne i de store børnehaver at have nærvær med børnene og skabe tryghed.

DR.

En ny rapport viser, at pædagoguddannelsen ikke er så god som den kunne være. Hver femte pædagogstuderende mener, at studiet er mindre krævende end de havde regnet med. De mener ikke, at det faglige indhold er højt nok. Pædagoguddannelsen optager ca. 4500 om året og er den største i Danmark.

DR.

Vi slutter af med en meningsmåling.

Hvis der var valg i dag ville rød blok vinde klart og Mette Frederiksen ville være statsminister. Det viser ny meningsmåling. Her står rød blok til 52,4% af stemmerne og 94 af de 179 mandater i Folketinget. Føringen er større end før jul, hvor rød blok også stod til at få flest mandater. De store udfordringer i blå blok mellem Liberal Alliance og Dansk Folkeparti kan være grunden til den store føring.

Ritzau.

About Radio Sawa

Check Also

Ugens nyheder 25 نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter  – En ny minister i Lars Løkke Rasmussens regering. – DF truer med at …

Ugens nyheder 24نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter – Folkemødet på Bornholm slår et rekord med ca. 30,000 mennesker til åbning – …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: