Home / samfund / Marius Youbi arbejdede ulovligt: Nu kan han ikke få permanent ophold i årevis
Marius Youbi

Marius Youbi arbejdede ulovligt: Nu kan han ikke få permanent ophold i årevis

arda

Små bøder for ulovligt arbejde koster permanent opholdstilladelse i 15 år. 
siden 2012 har godt 2000 udlændinge fået bøder for at arbejde ulovligt, og sidste år lå antallet af bøder rekordhøjt på 444. Det viser tal fra Rigsadvokaten, som DR har fået aktindsigt i.
Der kan være forskellige grunde for de bøder. Men uanset om det handler om en lille bøde på få tusnid kroner for en lille forseelse eller fængselsstraf for groft at arbejde i strid med sin arbejdstilladelse, er straffen den samme, når det kommer til permanent ophold: Når en udlænding brudt loven, kan han eller hun ikke få permanent opholdstilladelse i 15 år.
Sådan lyder vurderingen af loven fra både Udlændingestyrelsen, advokat med speciale i udlændingeret Morten Dahl og juraprofessor Jens Vedsted-Hansen fra Aarhus Universitet.
Det er lige meget, om det er første gang, udlændingen får en bøde, og om overtrædelsen ikke er med vilje. Der er ingen smuthuller, lyder det.
– Ukendskab til loven er ikke en undskyldning, konkluderer juraprofessor Jens Vedsted-Hansen.

Lovgivningen kommer bag på Marius Youbi, som har fået en bøde for ulovligt arbejde.

Han  blev kendt som superstudenten fra Herning, der opnåede tårnhøje karakter og blev udvist, fordi han under studierne havde arbejdet for meget. Siden blev han ansat i KK Wind Solutions i Ikast og opholder sig i dag i Danmark på en midlertidig opholdstilladelse.
Marius Youbi fik sin bøde i 2014, og det betyder, at han blot blev afskåret fra at få permanent opholdstilladelse i 10 år. I 2016 blev loven nemlig skærpet, så udlændinge nu må vente 15 år på at få permanent ophold, hvis de har brudt loven,
Marius Youbi synes, at sanktionerne er hårde.
– 15 år er en hård straf, hvis man har tænkt sig at være i Danmark. Især i mit tilfælde hvor jeg arbejdede halvanden time for meget. Det kan godt spænde ben for nogle ting, siger han.

 

DR

About Radio Sawa

Check Also

Imamer vil opfordre ansøgere til at omgå krav om håndtryk

At undlade at give hånd til personer af modsat køn handler ikke om mangel på …

Regeringen vil sikre bedre hjælp til de mest psykisk syge

Mennesker med de sværeste og mest invaliderende psykiske lidelser skal have bedre hjælp. Det mener …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: