Home / Nyheder / Alternativet kritiserer regeringen og anklager den for diskrimination
foto: Ida Munch

Alternativet kritiserer regeringen og anklager den for diskrimination

arda

Regeringens forslag til nye familiesammenføringsregler gør det kort sagt lettere for danskere og sværere for udlændinge. Det er ikke rimeligt, mener Alternativet.

Diskrimination med åbne øjne.

Sådan lyder kritikken af regeringens forslag til nye familiesammenføringsregler fra Alternativet. Udlændingeordfører Josephine Fock (ALT) mener ikke, det er rimeligt, at reglerne er designet til at tilgodese udlandsdanskere, og vender derfor umiddelbart tommelfingeren nedad:

»Vi havde håbet, at regeringen kom med et udspil, som ikke diskriminerede. Men i udspillet er der – igen – klart tale om diskrimination,« siger hun og klandrer regeringen for at ville sortere statsborgere med ikke-vestlig oprindelse fra:

»Det er problematisk, når der er tale om mennesker, som har boet i Danmark længe og har dansk statsborgerskab,« mener hun.

Institut for Menneskerettigheders direktør Jonas Christoffersen vurderer, at forslagene holder sig inden for skiven af konventionerne, fordi reglerne er ens for alle – og dermed ikke diskriminerende, siger han til Ritzau.

Stod det til Alternativet skulle tilknytningskravet afskaffes uden erstatning, og der skulle automatisk gives mulighed for familiesammenføring for selvforsørgende, danske statsborgere. Hun mener ikke, at det ville få negative konsekvenser eksempelvis for integrationen.

»Nej, jeg har svært ved at forstå, hvorfor en dansk statsborger ikke kan vælge sin egen ægtefælle og bo i Danmark. Hvis vedkommende er selvforsørgende, så har jeg meget svært ved at forstå, hvorfor staten skal blande sig i, hvem man elsker og ønsker at gifte sig med og bo sammen med,« siger Josephine Fock.

 

Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Liberal Alliance: Dansk Folkeparti dyrker splittelsen i blå blok

På dagen, hvor Dansk Folkeparti skyder det politiske år i gang på et sommergruppemøde i …

Flere flygtningeudgifter skal tælle som ulandsbistand

Nye regler fra OECD vil formentlig få den danske udviklingsbistand til at vokse. I hvert …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: