Home / samfund / Skal DR’s ungdomskanaler lukkes?

Skal DR’s ungdomskanaler lukkes?

Danmarks Radio (DR) og forskellige konsulenter og ministerier har lavet en omfattende rapport for at belyse muligheder og konsekvenser ved at spare 25 procent på DR’s drift.

DR’s generaldiriktør, Maria Rørbye Rønn, peger på at en sådan besparelse kan komme til at betyde et farvel til store dele af kanalens sendeflade. Hvis man fjerner alt indhold til folk under 40 år, er man tæt på at nå målet. Det ville betyde en lukning af kanaler som DR3, P3, DR Ultra, P7 Mix, P4, DR K og DR Ramasjang.

Maria Rørbye Rønn siger, at der ikke er konkrete planer om ovenstående besparelser, men at det kan være en realitet, såfremt DR skal beskæres med en fjerdedel.

Generaldirektøren afviser ikke, at noget kan ændres i DR. »Jeg argumenterer ikke for, at intet kan ændres i DR. Heller ikke for, at DR slet ikke kan effektivisere og prioritere. Tværtimod. For naturligvis kan og skal rigtig meget være anderledes i DR i årene fremover. I DR har vi gennem de sidste mange år løbende effektiviseret og sparet trecifrede millionbeløb for at bruge pengene på indhold til glæde for danskerne og for at udvikle nye digitale tilbud,« skriver hun.

Medieforhandlingerne starter senere i år og skal gælde fra 1. januar 2019.

 

Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Udlændingestyrelsen vil bremse opholdstilladelser til syrere

For første gang siden 2013 vurderer Udlændingestyrelsen ikke, at situationen alle steder i Syrien giver …

Enighed om at lade integrationsuddannelse fortsætte

Den såkaldte IGU – som er en forkortelse for integrationsgrunduddannelsen – fortsætter. Ordningen, der giver …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: