Home / Nyheder / Fagbevægelsen siger nej til at fjerne dagpengeretten for flygtninge.
Foto: Liselotto Sabroe/Scanpix/

Fagbevægelsen siger nej til at fjerne dagpengeretten for flygtninge.

arda

Fagbevægelsen siger klart nej til at ændre trepartsaftalen om at fjerne dagpengeretten for flygtninge, der er i arbejde via den såkaldte integrationsuddannelse (IGU-ordning), skriver Børsen.

IGU er et toårigt forløb for flygtninge, hvor man kommer i praktik på en virksomhed, får undervisning og optjener dagpengeret. Det skal gøre flygtninge klar til arbejdsmarkedet. I dag er mere end 1100 flygtninge i IGU-job. Den er et resultat af en aftale mellem regeringen, arbejdsgiverne og fagbevægelsen.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, har krævet, at den snart to år gamle aftale skal laves om, hvis Dansk Folkeparti skal lægge stemmer til skattelettelser. Kort før jul sagde integrationsminister Inger Støjberg imidlertid “hvis en trepartsaftale skal ændres, så skal parterne selvfølgelig involveres”. Dermed kan det blive svært at få en aftale om skattelettelser og udlændingestramninger uden fagbevægelsens accept

Ole Wehlast, formand for Fødevareforbundet NNF, der bl.a. organiserer slagtere, vil ikke forringe dagpengevilkårene for flygtninge i job, uanset om fagbevægelsen får indrømmelser på andre områder. “For mig er det noget principielt. Det er ikke dagpengemodtagerne, der skal betale for skattelettelser. Det lyder til, at hvis der skal gives skattelettelser, så skal man tage noget fra dem, der i forvejen har mindst – altså flygtningene. Det er der, at filmen knækker for mig,” siger han.

Lizette Risgaard, formand for fagbevægelsens hovedorganisation LO, siger: “Jeg er helt på linje. Vi har en aftale, og den forventer jeg, at regeringen overholder.”

Børsen

About Radio Sawa

Check Also

SF: Vi er klar til indgå skoleforlig med de blå partier for at få kortere skoledage

SF er klar til at trække sig ud af skolereformforliget når det skal revurderes igen …

DF og K: Alle skal give hånd for at få statsborgerskab

Det skal være et krav, at man giver hånd, hvis man skal have dansk statsborgerskab. …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: