Home / Nyheder / Danmark ændrede støtte til NGOer efter pres fra Israel
Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) på besøg i Jerusalem hos Israels præsident, Reuven Rivlin, i maj 2017. Foto: GALI TIBBON

Danmark ændrede støtte til NGOer efter pres fra Israel

arda

På trods af FNs advarsel om, at civilsamfundene i Israel og Palæstina er under voldsomt pres, så afvikler regeringen nu Danmarks støtte til civilsamfund i området.

Der skal strammes op og være klarere betingelser og Danmark vil fremover støtte færre NGOer i de to lande. Det sagde udenrigsministeriet kort før jul.

Udenrigsministeriet har lige afsluttet en gennemgang af 24 danskstøttede NGOer i Israel og Palæstina, der blev indledt i foråret efter opfordring fra den israelske regering.

Israel har været særligt kritisk over for et sekretariat, der har formidlet civilsamfundsstøtte fra Danmark, Holland, Schweiz og Sverige. Danmark trækker sig nu fra samarbejdet.

Kort efter at Udenrigsministeriet havde startet sin undersøgelse, kom det frem, at den danskstøttede NGO WATC havde opkaldt en bygning efter en terrorist.

Det fik udenrigsminister Anders Samuelsen til at tilbageholde støtten til alle 24 NGOer, indtil gennemgangen var færdig.

Det er den nu. Ingen af de øvrige NGOer har brudt betingelserne for at modtage dansk støtte, siger ministeriet. Alligevel vil »størstedelen« af den tilbageholdte støtte ikke blive udbetalt.

Hverken Holland, Schweiz eller Sverige, som støtter de samme NGOer som Danmark, vil tilbageholde eller ændre deres støtte til andre organisationer end WATC.

Forhenværende udenrigsminister Mogens Lykketoft (S) mener, at regeringen har håndteret sagen dårligt.

 

Jyllands-Posten /ritzau/

About Radio Sawa

Check Also

Liberal Alliance: Dansk Folkeparti dyrker splittelsen i blå blok

På dagen, hvor Dansk Folkeparti skyder det politiske år i gang på et sommergruppemøde i …

Flere flygtningeudgifter skal tælle som ulandsbistand

Nye regler fra OECD vil formentlig få den danske udviklingsbistand til at vokse. I hvert …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: