Home / Ugens Nyheder / Ugens nyheder أخبارالأسبوع 51

Ugens nyheder أخبارالأسبوع 51

Download nyhederne på dansk i PDF form tryk her

Overskrifter
* Løkke erkender dramatisk forhandlingsforløb: Finanslov risikerede at falde
Dansk kvotestop strider mod et år gammel FN-erklæring
* Danmark på vej ind i en højkonjunktur
* Hver femte i ghettoliste-områder: Religion tæller over demokrati
* Måling: Socialdemokratiet står til bedste valg siden 2001

Det er meget unormalt, at et regeringsparti truer med at stemme nej til sit eget finanslovsforslag. Men det er sket for Liberal Alliance. De ville kun stemme ja, hvis der var historiske skattelettelser i finansloven. Men det krav er nu udskudt til efter jul, og Liberal Alliance har bestemt sig at stemme for finansloven. Finansloven indeholder nu aftaler om sundhed, ældre og politi. Skat og udlændinge må vente til 2018.
DR.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er ikke stolt over finansloven. Han bruger ord som dramatisk og tæt på afgrunden om forløbet. På den ene side er regeringspartiet Liberal Alliance kommet med ultimative krav om skattelettelser. På den anden side har støttepartiet Dansk Folkeparti afvist kravet. De har i stedet krævet, at flygtninge med midlertidig ophold skal sendes tilbage og derfor ikke skal integreres i det danske samfund. Både skattelettelser og udlændingepolitik skabte så stor konflikt, at Lars Løkke Rasmussen må vente til januar med at finde en løsning.
DR.

Selvom Lars Løkke Rasmussen ser muligheder for at finde en løsning på skattelettelser og udlændinge, så er formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl ikke enig. Kristian Thulesen Dahl tror nemlig ikke, at partierne nærmer sig hinanden hen over juleferien. Kristian Thulesen Dahl vil kun stemme for skattelettelser, hvis ikke de er for store. Og vigtigst af alt, vil han og Dansk Folkeparti kun stemme for, hvis udlændingepolitikken bliver strammere end den er i dag. Der er altså stor afstand mellem regeringen og Dansk Folkeparti.
DR.

Danmark går imod et år gammel FN-erklæring om migranter og flygtninge. Under New York erklæringen sidste år ville både Barack Obama, Ban Ki-Moon og Lars Løkke Rasmusen skrue op for programmer til flygtninge. Blandt andet modtagelse af FNs kvoteflygtninge. Flere organisationer som Dansk Flygtningehjælp, Røde Kors og Institut for Menneskerettigheder mener, at Danmark bryder med New York erklæringen. Selvom den ikke binder juridisk, mener de, at Danmark bør overholde erklæringen.
DR.

Det går bedre og bedre for dansk økonomi. Siden 2013 er 165.000 flere kommet i job. Økonomi- og indenrigsministeriet regner med at BNP stiger med 1,9% til næste år. Det, som kan bremse den gode økonomi, er der ikke er nok arbejdskraft.
DR.

Forsvarets Efterretningstjeneste peger på de tre største trusler mod Danmark. Den første er udenlandske cyberangreb på danske virksomheder og staten. Den anden trussel er Rusland, som spiller med sine militære muskler og kan udfordre NATO. Den tredje trussel er terrorisme. IS har tabt vigtige regioner og kan derfor optrappe terrorisme til en ny fase.
DR.

Nye tal viser, at SKAT blev snydt for 2,6 mia. kr. på én sommer.
Selvom SKAT blev advaret flere gange, blev de ved med at udbetale udbytteskat i sommeren 2015. I alt er der svindlet for 12,3 mia. kroner fra 2007-2015. Der er en stor undersøgelse i gang om svindlen i SKAT.
DR

Kommuner tjekker for snyd med sociale ydelser. I alt har kommunerne sparet 400 mio. kroner. Det er især snyd inden for kontanthjælp, sygedagpenge og fripladser i børnehaver og vuggestuer. Mange borgere har altså ikke ret til penge fra kommunen, og bliver nu også fanget i snyd.
DR.

Der er nyt i Tibetsagen i København fra 2012. Her var der statsbesøg fra Kina. Demonstranter med Tibetflag blev holdt tilbage og fik taget deres flag. Det er imod ytrings- og forsamlingsfriheden. Politiet får stor kritik ud fra en undersøgelse. Det er både politibetjente og ledere inden for politiet.
DR.

Ny meningsmåling i ghettoområder viser, at hver femte indvandrer over 15 år mener, at religion tæller over demokrati. 350 indvandrere har deltaget i meningsmålingen. Der er flere politiske reaktioner på meningsmålingen. Det Radikale Venstre mener, at det er et kæmpe problem. Venstre mener ikke, at man bør leve i Danmark, hvis man har den holdning. Og Socialdemokratiet siger, at tallene tyder på, at det ikke kun er en lille ekstremistisk grupper, der vægter Koranen højere end Grundloven.
Ritzau.

Landets største muslimske friskole kan miste statsstøtte på flere mio. kroner. Friskolen hedder Iqra Privatskole og ligger i København. Skolen kan miste sin støtte, fordi det er kommet frem, at viceskolelederen rådede eleverne til kun at have muslimske venner. Det er også kommet frem, at en af lederne har spredt videoer af Hizb ut-Tahrir på Facebook. To andre muslimske friskoler har allerede mistet statsstøtten og er lukket.
DR.

Der kommer et nyt hjemrejsecenter på Sjælland. Her skal afviste asylansøgere bo, indtil de skal sendes hjem. Hjemrejsecentret skal gøre det hurtigere og mere effektivt at sende afviste asylansøgere tilbage. Centret er en del af finansloven for 2018.
DR.

Det bliver forbudt at gå med burka og niqab. Det har et flertal i Folketinget bestemt. Men partierne er uenige om straffen for at gå tildækket. Dansk Folkeparti vil straffe med fængsel. Modsat vil Venstre give en bøde på 1000 kr. og Det Konservative folkeparti 2000 kr. Det mener Dansk Folkeparti er for lidt. De vil hæve bøden til 15.000 kr.
DR.

Danmark får sin første kvindelige ambassadør i NATO. Det sker til næste år i 2018. Hun hedder Liselotte Kjærsgaard Plesner og har før været ambassadør i Østrig.
Ritzau.

Danske landbrug og gartnerier er med i et forsøg om cannabis som medicin. De første har nu fået et ja til at producere medicinsk cannabis. De håber på, at forsøget kan være starten på en dansk cannabis-drøm. Forsøget kører over de næste fire år.
DR.

Der er mange som søger julehjælp. I alt har 47.000 søgt om ekstra julehjælp, som er mad og andet spiseligt. Hjælpeorganisationer uddeler julehjælp, men må også sige nej til mange familier. Men der er også dagligvarebutikker, som hjælper til. Rema 1000 arbejder for at mindre mad går til spilde. De er blandt andet med til at hjælpe flere tusinder familier, som har brug for ekstra madvarer i julen.
DR.

Venligboerne og Refugees Welcome samler penge ind til flybilletter. Flybilletter skal bruges til at transportere flygtninges familie til Danmark. Siden 2016 betaler den danske stat ikke længere for, at flygtninge kan få kan deres familier til Danmark.  Derfor samler organisationer penge sammen ved blandt andet at sælge kunst og gavebeviser. Venligboerne fortæller, at det normalt koster mellem 25.000-30.000 kroner, når børn skal have deres forældre og søskende til Danmark.
DR.

En ny meningsmåling viser, at Liberal Alliance går 1,5% tilbage. Partiet står dermed til at få 4% af stemmerne. Det er det dårligste resultat i 6 år.
TV2

Modsat Liberal Alliance står Socialdemokratiet til det bedste valg siden 2001. En meningsmåling viser, at Socialdemokratiet får 31,1% af stemmerne Meningsmålingen kan være et resultat af et godt kommunalvalg for Socialdemokratiet. Den store uenighed i blå blok kan også spille ind.
DR.

About Radio Sawa

Check Also

Ugens nyheder 25 نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter  – En ny minister i Lars Løkke Rasmussens regering. – DF truer med at …

Ugens nyheder 24نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter – Folkemødet på Bornholm slår et rekord med ca. 30,000 mennesker til åbning – …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: