Home / samfund / Medie: Syrer anholdt for plan om terror i København
Foto: Karl-Josef Hildenbrand/AP.

Medie: Syrer anholdt for plan om terror i København

30-årig mand lagde ifølge politiet planer sammen med yngre mand, der blev afsløret med 17.000 tændstikker.

Politiet har anholdt en 30-årig syrisk mand, der sigtes for at planlægge et terrorangreb i København.

Tilsyneladende ville han sammen med en 21-årig landsmand, der i sommer blev dømt i Tyskland, foretage angrebet i den danske hovedstad, mener politiet.

Den yngre er blevet kendt som tændstikmanden. Det skyldes, at han var i besiddelse af et meget stort antal tændstikker, da han forsøgte at krydse grænsen mellem Tyskland og Danmark.

I sommer blev han af en domstol i Ravensburg idømt fængsel i seks år og seks måneder for forsøget på at begå terror i København.

Den formodede medgerningsmand fremstilles i et grundlovsforhør fredag. Han er blevet anholdt i Sverige og har tilsyneladende sympatier for Islamisk Stat, skriver Ekstra Bladet.

Den 30-årige blev anholdt torsdag klokken 10.38, men Københavns Politi har besluttet ikke at informere offentligheden om sagen forud for et retsmøde om varetægtsfængsling fredag.

I Københavns Byret har en dommer lukket dørene. Det indebærer, at man ikke kan få oplysninger om den anholdtes egen forklaring eller om politiets eventuelle beviser.

Ifølge Expressen har manden boet i Malmø. På et tidspunkt blev han frifundet for anklagen om at have kastet en brandbombe mod et tilholdssted for shiamuslimer i den sydsvenske by.

Det var 19. november 2016, at den yngre mand forsøgte at komme ind i Danmark via Rødby. Med sig havde han 17.000 tændstikker, en pakke fyrværkeri, 17 batterier, seks walkie-talkier og to køkkenknive.

Men efter afvisningen blev han dagen efter anholdt af tysk politi. Under den følgende retssag ham kom det frem, at han havde kontakt med to andre under planlægningen af aktionen i København.

Den ene kommunikerede han med via Facebook. Den anden skulle han efter eget udsagn mødes med på Hovedbanegården i København med de medbragte remedier.

  1. juli blev han som nævnt idømt seks år og seks måneder i en sag, hvor forsvareren mente, at han i stedet skulle dømmes til behandling.

 

Jyllands-Posten /ritzau/

About Radio Sawa

Check Also

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

Nordiske lande vil kopiere dansk asylpolitik

Det er ikke længere kun hygge, bacon og grøn energi, der gør Danmark interessant for …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: