Home / Ugens Nyheder / Ugens nyheder أخبار الأسبوع 50

Ugens nyheder أخبار الأسبوع 50

اضغط هنا لتحميل الأخبار باللغة الدنماركية بصيغة PDF

– DF-ordfører: Vi har rykket os en smule, men er langt fra en aftale
– Et stort europæisk forsvarssamarbejde uden Danmark
– Tyskland kritiserer den dansk grænsekontrol
– Ansatte i kommuner og regioner kræver mærkbar lønstigning
– Aarhus Universitetshospital er landets bedste for tiende gang
– Gymnasieelev mister sit danske pas for at kæmpe med IS

 • DF-ordfører: Vi har rykket os en smule, men er langt fra en aftale Aftalerne om finansloven er gået i hårdknude. Dansk Folkeparti vil nemlig ikke støtte Finanslovsaftalen, som den ser ud nu. Det gælder især på flygtninge- og skatteområdet. Dansk Folkeparti vil have en strammere politik over for flygtninge. Blandt andet, at flygtninge på midlertidig ophold i Danmark skal tilbage til deres hjemlande. Dansk Folkeparti vil altså ikke integrere flygtninge, men sende dem tilbage Dansk Folkeparti er også utilfreds med, at regeringen vil sænke skatten.
  TV2

 

 • Integrationsuddannelse: DA og LO går sammen om brev til statsministeren Dansk Arbejdergiverforening (DA) og Landsforeningen (LO) i Danmark er gået sammen om et brev til statsminister, Lars Løkke Rasmussen og integrationsminister, Inger Støjberg. I brevet står der, at der ikke skal pilles ved integrationsuddannelsen (IGU). Den blev forhandlet på plads i 2016. Men IGU’en er med som en del af forhandlingen med Dansk Folkeparti. Regeringen har store problemer med at få finansloven igennem. Og IGU’en kan ende med at blive ændret for at imødekomme Dansk Folkepartis krav. LO og DA ser gerne, at de bliver spurgt, hvis der sker ændringer, da de var med til at forhandle IGU’en på plads i 2016.
  DR.

 

 • 25 EU-lande starter stort forsvarssamarbejde uden Danmark 25 EU-lande starter et stort samarbejde om forsvar. Danmark er ikke med. Det samme gælder for Malta og Storbritannien. Samarbejdet skal give EU større militære muskler. EU’s udenrigschef kalder det en historisk beslutning.

 

 • Løkke fordobler støtten til FN’s klimapanel USA trækker sig fra klimaaftalen. Derfor har Lars Løkke Rasmussen besluttet at give flere penge til FNs klimapanel. Danmark går fra at give 5 mio. til 10 mio. over de næste 5 år. Lars Løkke mener, at andre lande må beskytte kloden, når USA vender ryggen til klimaet.
  DR.

 

 • To Venstre-folk trækker sig efter brud på regler om partistøtte To Venstre-folk fra bestyrelsen i Region Midtjylland trækker sig. De har ikke overholdt reglerne for partistøtte. Når politikere modtager støtte fra private personer på over 20.000 kr. skal det indberettes. Men det er ikke sket i årene 2014, 2015 og 2016. De to Venstre-folk har ikke indberettet partistøtte til bl.a. integrationsminister Inger Støjberg og finansminister Kristian Jensen. Begge ministre har stillet op som folketingskandidater i Region Midtjylland.
  Ritzau.

 

 • Aftale om at lægge våbnene i den københavnske bandekonflikt fortsætter De to bander i København, Brothas og Loyal to Familia aftalte at lægge våbnene i en måned. Det er en måned siden og banderne fortsætter pausen. Der arbejdes på at lave en permanent aftale, så bandekonflikten kan stoppe. Bandekonflikten startede d. 12. Juni. Der har været 42 skudepisoder og 3 er døde.
  DR.

 

 • Kraftig tysk advarsel mod øget dansk grænsekontrol Tyske politikere syd for den danske grænse kritiserer Danmark. De er utilfredse med den danske grænsekontrol. De tyske politikere mere, at Danmarks kontrolbokse ved grænsen er imod EU’s regler om fri bevægelse mellem de europæiske lande. De mener, at det er et skridt tilbage og et skridt i den forkerte retning.
  Ritzau.

 

 • Ansatte i kommuner og regioner kræver mærkbar lønstigning Ansatte i kommuner og regioner vil have en højere løn. Der skal snart forhandles om ny løn til de offentlige ansatte og kravet er klar. De vil også mærke på lønnen, at finanskrisen er slut. Der skal forhandles løn for 750.000 ansatte i stat, kommuner og regioner i de næste måneder.
  Ritzau.

 

 • Aarhus Universitetshospital er landets bedste for tiende gang Aarhus Universitetshospital er kåret til det bedste hospital i Danmark. Det er tiende år i træk, at Aarhus Universitetshospital er landets bedste. Aarhus Universitetshospital ligger nummer 1 i 11 ud af 68 behandlinger og undersøgelser.
  DR.

 

 • Op mod 1400 skattemedarbejdere får flyttet deres stillinger Mellem 1000-1400 skattemedarbejdere får flyttet deres job. SKAT skal deles ind i syv afdelinger rundt om i landet. Og det kræver, at mange skattemedarbejder skal flyttes rundt.
  Ritzau.

 

 • Soldater i opråb til forsvarschef: Vi mister motivation til at bevogte terrormål Over 300 soldater er utilfredse. De har hjulpet politiet med at bevogte terrormål. Terrormål kunne være jødiske skoler og synagoger. Men soldaterne mener ikke, at de får nok i løn. Når de står vagt ved terrormål, er der en terrortrussel. Men de får ikke det samme ved at stå vagt i København, som når de er sendt på internationale opgaver. Soldaterne mener, at faren er den samme, så derfor vil de have mere i løn.
  DR.

 

 • Gymnasieelev mister sit danske pas for at kæmpe med IS En gymnasieelev mister sit danske pas for at kæmpe med IS. Det har retten bestemt. Den unge mand er født og opvokset i Danmark, men har rødder fra Algeriet. Han skal også 5 år i fængsel.
  Ritzau.

 

 • Jesus ville også have hjulpet muslimer, siger menighedsrådsformand. Vejen Kirke i Sydjylland har fået 19 ansøgninger til årets julehjælp. Julehjælpen er en kasse med mad og andet spiseligt til julen. Værdien er 750 kr. Af de 19 ansøgninger er 16 indvandrere og flygtninge. Af dem er der mange muslimer. Vejen Kirke har valgt at give julehjælp ud fra ansøgernes økonomi og ikke deres religion. Det er altså de fattigste ansøgere, som får julehjælp.
  DR

 

 • Thyra Frank er den mest usynlige minister i medierne Ældreminister, Thyra Frank, er den mest usynlige minister i nyheds- og aktualitetsprogrammer i medierne. For eksempel har hun kun deltaget live hos DR 3 gange siden hun blev minister i 2016. På TV2 har hun deltaget 2 gange live. En af Thyra Franks kollegaer fra Liberal Alliance siger, at hun i stedet for medierne, bruger meget tid på at rejse rundt i landet.
  DR.

 

 • Ambassadør efter besøg hos dronningen: Jeg har store sko at fylde ud Den nye amerikanske ambassadør i Danmark var på besøg hos dronning Margrethe i denne uge. Carla Sands overtager jobbet som ambassadør efter Ruffus Gifford. Hun vil arbejde på få et tættere forhold mellem USA og Danmark. Carla Sands ankom til Amalienborg i karet.
  DR.

 

About Radio Sawa

Check Also

Ugens nyheder 25 نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter  – En ny minister i Lars Løkke Rasmussens regering. – DF truer med at …

Ugens nyheder 24نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter – Folkemødet på Bornholm slår et rekord med ca. 30,000 mennesker til åbning – …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: