Home / samfund / Syrisk mand har truet med at brænde sig selv på Jobcenter
Foto: Uffe Tønning

Syrisk mand har truet med at brænde sig selv på Jobcenter

arda

Torsdag mødte en mand op på jobcenteret i Ringe med en dunk benzin. I et grundlovsforhør fredag forklarede han, hvad der lå bag handlingen.

En 30-årig syrisk familiefar var så desperat og ulykkelig, at han torsdag tog på jobcenteret i Ringe, hvor han truede med at sætte ild til sig selv.

Det forklarede han fredag, da han blev fremstillet i grundlovsforhør, skriver Fyns.dk.

I mere end en måned har den 30-årige mand, hans hustru og to børn været uden hjem. De blev sat ud af deres lejlighed i Kværndrup, da de ikke kunne betale huslejen, fortalte han i retten. Siden har de boet hos forskellige bekendte.

»Men der kunne vi ikke bo mere nu. Jeg har forsøgte flere gange at få en bolig,« forklarede han ifølge Fyns.dk via en tolk.

Hustruen er blevet opereret i hovedet og kan ikke længere være i den aktivering, som kommunen havde placeret hende i. Derfor mistede hun sin kontanthjælp, som bl.a. betalte huslejen, fortalte manden, inden han brød sammen i gråd.

Torsdag tog den 30-årige så på jobcenteret for at løse problemet. Han forklarede i retten, at han her blev mødt med en besked om, at det ikke er muligt at skaffe en bolig. I desperation hentede han derfor en dunk benzin.

Dunken tømte han ud over sig selv og med en lighter i hånden, truede han med at sætte ild til sig selv på centeret, hvis lederen ikke kom ud og talte med ham.

Med den handling satte han ikke bare sig selv i fare. Personalet omkring ham var også i fare, argumenterede anklageren Rasmus Maar Hansen i retten. Han ville derfor have den 30-årige mand varetægtsfængslet for ulovlig tvang, vold mod offentligt ansatte samt trusler om vold.

Det var dommeren enig i. Han varetægtsfængslede derfor manden. En besked som fik den 30-årige til at bryde sammen endnu en gang. Han kærede fængslingen på stedet, skriver Fyns.dk.

Jyllands-Posten 

About Radio Sawa

Check Also

Fagforbund advarer: Syrere kan blive konjunkturgidsler

Danske virksomhed har for alvor åbnet døren for flygtninge, der i højere grad har fået …

Dansk Flygtningehjælp: Danmark kan tage flere flygtninge

Var antallet af mennesker på flugt verden over reduceret, ville det være en succes, at …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: