Home / Nyheder / Forskere advarer Rasmussen: DF-krav vil ødelægge arbejdsmarkeds fremtiden
Foto: Sarah Christine Nørgaard

Forskere advarer Rasmussen: DF-krav vil ødelægge arbejdsmarkeds fremtiden

Hvis regeringen tager imod DF’s krav i forhold til at fjerne eller ændre IGU aftale, vil det lægge trepartsforhandlinger død i mange år fremover, sådan lyder det fra forskere

Dansk Folkeparti kræver et såkaldt paradigmeskift i udlændingepolitikken for at ville stemme for skattelettelser. Det kræver blandt andet, at regeringen fjerner eller ændrer integrationsgrunduddannelsen (IGUen), som regeringen indgik aftale med LO og Dansk Arbejdsgiverforening om i de såkaldte trepartsforhandlinger i 2016.

Forskere advarer regeringen og siger, at hvis IGU’en bliver ændret eller fjernet, vil det lægge en “bombe” undr fremtidens arbejdsmarked.

»Det vil utvivlsomt blive taget rigtig ilde op og lægge gift for videre trepartsdrøftelser, hvis regeringen virkelig ændrer i IGUen. Det vil røre ved nogle helt fundamentale ting omkring, hvad man kan regne med, når man har indgået en aftale, man ikke nødvendigvis har ønsket at gå ind i, men som man har sagt ja til i forhold til større problematikker i vores samfund,« siger Søren Kaj Andersen, der er centerleder på Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier ved Københavns Universitet.

Den samme vurdering finder vi hos professor Henning Jørgensen ved Aalborg Universitet , der kalder det “»en bombe under den danske model«, hvis regeringen går med til DFs ønske.

Forskernes advarsel kommer, efter at DA og LO onsdag sendte et fælles brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), hvori de ligeledes advarede mod at bryde aftalen.

 

Berlingske

About Radio Sawa

Check Also

Medier: Skat reagerede ikke på oplysninger om svindel

Skat havde oplysninger nok til at standse den formodede svindel med udbytteskat allerede midt i …

Samuelsen får skarp kritik for at udlevere fortrolige samtaler

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) er under voldsom kritik fra Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), og …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: