Home / Ugens Nyheder / أخبار الأسبوع Ugens nyheder 49

أخبار الأسبوع Ugens nyheder 49

لتحميل الأخبار باللغة الدنماركية بصيغة PDF

Overskrifter 

* Frygt for at danske støttekroner er endt hos ekstremistiske grupper i Syrien

* DF efterlyser regeringsforslag til at hjemsende flygtninge

* Udenrigsminister: Dansk ambassade bliver i Tel Aviv

* Oppositionen er ikke begejstret for finansloven

* Ny strid i regeringen om burka: LA går imod V

* Bornholm er bedst til at få flygtninge i arbejde

 

– Flere mio. kroner til et politiprojekt i Syrien kan være endt i de forkerte hænder. Udenrigsminister Anders Samuelsen har derfor sat politiprojektet på standby. Pengene skulle bruges til at støtte et frit politi i Syrien. Men der er altså mistanke om, at nogle af pengene er endt hos ekstremistiske grupper i Syrien.

DR.

– Dansk Folkeparti vil sende flygtninge tilbage til deres hjemlande, når der nogle områder er blevet fredeligere. Det er vigtigt for Dansk Folkeparti, at flygtninge kan sendes tilbage i fremtiden. Derfor vil de have regeringen til at komme med et forslag. Hvis ikke regeringen kommer med et forslag, vil Dansk Folkeparti ikke støtte regeringens skattereform.

Ritzau.

– Dansk Folkeparti har et særligt ønske. De vil gerne gøre det ekstra svært for syriske flygtninge at få familiesammenføring. Familiesammenføringen skal hellere ske i Syrien.

Hvis Dansk Folkeparti lykkedes med deres ønske, kommer det til at ramme flygtninge med midlertidig flygtningestatus.

DR.

– Udenrigsminister Anders Samuelsen slår fast, at den danske ambassade bliver i Tel Aviv Der har været meget uro efter Trump har valgt at udnævne Jerusalem til Israels hovedstad og flytte den amerikanske ambassade til Jerusalem. Men Anders Samuelsen mener, at det vil lukke muligheden for en tostatsløsning. Så derfor vil han ikke være med til at følge USA’s valg.

Ritzau. 

– Regeringen og Dansk Folkeparti har lavet en aftale om finansloven. Finanslovsaftalen skal give bedre sundhed, flere penge til de ældre, flere politistuderende og højre straf for kriminalitet. Regeringen og Dansk Folkeparti har ellers været uenige om mange ting, blandt andet skattereformen. Partierne er derfor glade for, at de er kommet frem til finanslovsaftalen.

DR.

– Det er ikke alle der er glade for den nye finanslov. Det Radikale Venstre er især utilfreds med, at der bliver skåret ned på uddannelse. Alternativet mener at det er en dårlig ide at bruge penge på grænsekontrol. SF mener, der bliver givet for lidt penge til folkeskolen, vuggestuer og børnehaver. Enhedslisten mener, at det er forkert at sænke skatten, og at det er de rige, som bare bliver rigere.

Ritzau.

– Sundhed og Hospitaler i Danmark er områder, som får flere penge på finansloven.Men flere læger er skuffede. Pengene går nemlig til specielle områder.Fx børn, sygdomme og akuthelikoptere til yderområder i landet.Men problemet er, at der ikke kommer flere penge til den daglige drift på hospitalerne. Læger og sygeplejersker har i forvejen meget travlt. Og der er ikke sat penge af på finansloven til mere personale. Lægerne mener, at det kommer til at gå ud over patienterne.

Ritzau.

– Det går ikke så godt med statsminister Lars Løkkes prestige. I 30 måneder har han gerne villet slå fast, at det skal kunne betale sig at arbejde. Derfor blev der lavet et loft for kontanthjælp. Den anden del er en skattereform, hvor skatten skal sænkes. Men den politik har Lars Løkke svært ved at få igennem. Dansk Folkeparti vil nemlig ikke støtte skattereformen. Lars Løkke har det derfor lidt svært ved at få sin politik igennem. Det går ud over hans ry og perstige.

DR.

– Der er en konflikt i regeringen. Liberal Alliance går imod Venstre i spørgsmålet om burka. Venstre går ind for en bøde på 1000 kr. hvis kvinder går i burka eller niqab. Venstre går også ind for, at burka kan koste op til 3 måneder i fængsel. Liberal Alliance er meget uenig i straffen for at bære burka. Fængsel vil Liberal på ingen måde gå med til.

DR.

– I denne uge har politiet stået for den første og største bandeaktion. Bandekonflikten har stået på i flere måneder. Men i denne uge har politiet anholdt 16 fra bandemiljøet. 11 af de 16 skal for retten.

DR.

– Danske unge drikker mere end andre europæiske unge. Faktisk ligger danske unge mellem 15-16 år nummer 1 ud af 35 europæiske lande. 72% har drukket inden for den sidste måned. Danske unge er også dem, som oftest har været fuld inden for den seneste måned. For tredje år i træk er der derfor lavet en anti-druk kampagne. Her skal unge lave en kampagnefilm, der skal få de unge til at drikke mindre.

DR.

– Kommuner i Københavnsområdet har fundet en fin løsning på at få borgere til at stoppe med at ryge. Over 1800 rygere har været med i rygeprojekter siden 2015. 71% har gennemført rygeprojektet og halvdelen af de 71% ryger ikke længere. Kommunerne har ikke gjort alt arbejdet alene. De har arbejdet sammen med læger og apoteker.

DR.

– Ny dansk forskning viser, at P-piller og hormonspiral øger risikoen for brystkræft. Efter 1 år med p-piller eller andre hormonprodukter stiger risikoen for brystkræft med 9% Efter 10 år er der 38% risiko for brystkræft. Undersøgelsen gælder for kvinder mellem 15 og 49 år. 

Ritzau.

– 13 danskere har modtaget en nobelpris. Det er blandt andet Niels Bohr og Johannes V. Jenssen. Sidste gang en dansker modtog en nobelpris var i 1997. Det er 20 år siden, og nu mener uddannelses- og forskningsminister, at det er på tide, at Danmark skal gøre noget ekstra for at få nobelpriser. Han vil derfor lave fond og støtte bestemte områder inden for forskning.

DR.

– Det går godt med at få flygtninge i arbejde på øen, Bornholm. Nye tal viser nemlig, at 49% af alle voksne flygtninge har et arbejde.  Næsten hver anden flygtning har altså et job. Selv siger jobcenterchefen på øen, at det handler om politisk vilje og virksomheder, der tager ansvar. Jobcenterchefen siger også, at det gælder om at have en samlet plan. Planen gælder både en god modtagelse i vuggestuer, børnehaver, skole og i virksomheder.

DR.

About Radio Sawa

Check Also

Ugens nyheder 25 نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter  – En ny minister i Lars Løkke Rasmussens regering. – DF truer med at …

Ugens nyheder 24نشرة الأخبار الأسبوعية

Overskrifter – Folkemødet på Bornholm slår et rekord med ca. 30,000 mennesker til åbning – …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: