Home / Nyheder / DF er det parti, der har mistet flest vælgere siden valget

DF er det parti, der har mistet flest vælgere siden valget

arda

Opbakningen til Dansk Folkeparti er faldet med fire procentpoint og syv mandater siden Folketingetsvalget i 2015. Det viser Berlingske Barometer.

 

Den endelige finanslov, der forventes vedtaget af Dansk Folkeparti og VLAK-regeringen, står for døren.

Samtidig viser ugens barometertjek, at Dansk Folkeparti er dét parti, der lige nu står til at miste flest stemmer sammenlignet med det seneste folketingsvalg.

Hvis der var folketingsvalg i dag, ville Dansk Folkeparti sandsynligvis få cirka 17 procent af de danske vælgeres stemmer. Det viser Berlingske Barometer, som er vores vægtede gennemsnit af den seneste måneds politiske meningsmålinger.

Ved folketingsvalg i 2015 fik DF imidlertid 21,1 procent af stemmerne, og opbakningen til partiet er dermed faldet med omkring fire procentpoint. Således er Dansk Folkeparti dét af Folketingets partier, der antalsmæssigt har mistet flest vælgere siden folketingsvalget i 2015.

Ifølge Berlingske Barometer står DF til 30 mandater i øjeblikket, mens de ved valget i 2015 sikrede sig 37 mandater. DF står derfor til et fald på hele syv mandater, hvis der var valg i dag.

Liberal Alliance står ligeledes til at miste et stort antal vælgere.

Partiet står til 5,4 procent af stemmerne i Berlingskes Barometer, mens 7,5 procent af de danske vælgere satte deres kryds ved partiet ved valget i 2015. Hermed er opbakningen til partiet siden folketingsvalget faldet med 2,1 procentpoint og tre mandater.

Kigger man på blokfordelingen, fører rød blok lige nu med 92 mandater mod 83 mandater til blå blok. Ved seneste folketingsvalg sikrede blå blok sig 90 mandater og sejrede over rød blok, der kun fik 85 mandater.

Ugens barometertjek vidner derfor om en statistisk signifikant fremgang til oppositionen siden valget i 2015.

 

Af Stine Delfs & Katrine Baunkjær

Berlingske

About Radio Sawa

Check Also

Liberal Alliance: Dansk Folkeparti dyrker splittelsen i blå blok

På dagen, hvor Dansk Folkeparti skyder det politiske år i gang på et sommergruppemøde i …

Flere flygtningeudgifter skal tælle som ulandsbistand

Nye regler fra OECD vil formentlig få den danske udviklingsbistand til at vokse. I hvert …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: