Home / Nyheder / Lykketoft: Vi er stadig i hård kamp mod Dansk Folkeparti
(Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017)

Lykketoft: Vi er stadig i hård kamp mod Dansk Folkeparti

arda

Trods S-DF-alliancen er Socialdemokratiet stadig i hård kamp mod DF, siger den tidligere S-formand i ny bog.

Der er afgjort fornuft i den alliance, S-formand Mette Frederiksen har indgået med Dansk Folkeparti. Men socialdemokraterne skal ikke gøre sig illusioner om, at de ikke stadig er “i en hård kamp” mod DF.

Sådan lyder analysen fra tidligere S-formand Mogens Lykketoft i bogen “Arven efter Anker” af journalisten Bjarne Henrik Lundis.

– Dansk Folkeparti har stadig en masse holdninger, som jeg ikke bryder mig om. Jeg mener heller ikke, at det er særligt sandsynligt, at de kommer til at pege på en socialdemokratisk ledet regering, siger Lykketoft i bogen.

Men vi har en forpligtelse til at forsøge at forhindre de værste vildskud fra den borgerlige regering, siger han og henviser til, at S og DF sammen har spændt ben for topskattelettelser og højere pensionsalder.

– Vi skal ikke gøre os nogen illusioner om, at vi ikke stadig er i en hård kamp imod dem. Men der kan være mange grunde til at se mere pragmatisk på samarbejdet.

I de seneste 15 år har skiftende regeringer med få undtagelser ført en økonomisk politik, der har skåret lunser af velfærdssamfundet – og det har kostet Socialdemokratiet dyrt, betoner Lykketoft:

– Vi har forringet det sociale sikkerhedsnet i en tid, hvor flere mennesker var mere udsatte og utrygge. Uligheden er steget. Så den del af arven fra Anker har vi ikke forvaltet godt nok. Det har svækket opbakningen til os.

– Jeg tror, den nye ledelse er fuldt bevidst om, at vi skal løfte denne arv igen.

Selv om Mette Frederiksen ikke har en arbejderbaggrund, men har gået på universitetet, tror Lykketoft, at hun kan “blive den næste, der på samme måde som Anker sætter sig tydeligt i folks erindring”:

– Jeg har altid ment, at hun har en dyb spontan instinktiv fornemmelse for, hvad Socialdemokratiet er for et parti, og hvorfor vi er her. Hun har en meget stærk social indignation.

– Og vi har netop i dag et stort behov for at overbevise folk om, at Socialdemokratiet vil kæmpe for større retfærdighed.

“Arven efter Anker” udkommer på forlaget Sidespejlet 5. december.

Ritzau/ Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Liberal Alliance: Dansk Folkeparti dyrker splittelsen i blå blok

På dagen, hvor Dansk Folkeparti skyder det politiske år i gang på et sommergruppemøde i …

Flere flygtningeudgifter skal tælle som ulandsbistand

Nye regler fra OECD vil formentlig få den danske udviklingsbistand til at vokse. I hvert …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: