Home / samfund / Syrisk ægtepar tæskede deres datter og tvang hende til at gifte sig: Nu har de fået deres straf

Syrisk ægtepar tæskede deres datter og tvang hende til at gifte sig: Nu har de fået deres straf

arda

Et syrisk ægtepar blev i går ved Retten i Randers dømt for at have udøvet brutal vold mod deres på tidspunkt 18-årige datter og tvunget hende til at gifte sig.

Faren i familien, en 42-årig mand,  fik halvandet års fængsel og en betinget udvisning, mens moren, en 39-årig kvinde, fik ni måneders betinget fængsel og en betinget udvisning.

Begge blev dømt for en episode natten mellem den 22. og 23. februar i 2015 i deres hjem i Grenaa, hvor de overfaldt deres datter –  angiveligt, da de opdagede, at hun havde et forhold til en anden kvinde.

Datteren blev slået gentagne gange i ansigtet og på kroppen med flad og knyttet hånd, hun blev slået i hovedet med forskellige genstande, og der blev taget kvælertag på hende. Ved overfaldet fik den unge kvinde flere blå mærker og blodsprængte øjne.

Under overfaldet tvang forældrene datteren til at tage tøjet af og spredte hendes ben for at se, om hun var jomfru. Moren hentede på et tidspunkt også en kniv og truede med at slå sig selv eller datteren ihjel.

Nogle dage senere tvang de datteren til at blive gift med en mand ved en vielse i en moské i Aarhus.

Faren blev desuden dømt for flere tilfælde af vold mod alle sine tre børn mellem i perioden 1. januar 2013 til 18. marts 2015. De tre børn, der i dag er seks, ni og 20 år, blev systematisk udsat for slag med flad og knyttet hånd, spark, lussinger og slag med en grydeske.

Anklager Jhin Lee er tilfreds med rettens dom i går.

“Jeg er tilfreds med, at dommeren lagde vægt på datterens meget troværdige forklaring, og at forældrene bliver dømt for de meget alvorlige forhold. Det er ikke så tit, vi har sager i retten om tvangsægteskaber, så det er godt, at vi med denne dom også får vist, at det er en alvorlig forbrydelse at tvinge et menneske til at gifte sig mod sin vilje,” siger Jhin Lee.

Faren ankede sin dom, mens moren modtog dommen.

 

Lokalavisen

About Radio Sawa

Check Also

Fagforbund advarer: Syrere kan blive konjunkturgidsler

Danske virksomhed har for alvor åbnet døren for flygtninge, der i højere grad har fået …

Dansk Flygtningehjælp: Danmark kan tage flere flygtninge

Var antallet af mennesker på flugt verden over reduceret, ville det være en succes, at …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: