Home / Nyheder / SF: Hæv flygtninges løn i integrationsforløb
(Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

SF: Hæv flygtninges løn i integrationsforløb

arda

Integration svækkes, fordi flygtninge får for lav løn, mener SF’s arbejdsmarkedsordfører, Karsten Hønge.

Det nytter ikke, at flygtninge, som er enlige forsørgere, mister 2100 kroner om måneden, når de bytter deres integrationsydelse ud med løn i integrationsgrunduddannelsen, IGU.

Det mener SF’s arbejdsmarkedsordfører, Karsten Hønge, om IGU. Den er central i trepartsaftalen, som regeringen indgik i 2016 med LO og DA.

– Det er præcis det problem, der gjorde, at SF endte med at stemme imod loven. Vi er ellers positive over for IGU. Det er en god måde at kombinere oplæring og arbejde, siger Karsten Hønge.

IGU-lønnen svinger fra 49 til 120 kroner i timen. 90 af 929 forløb er afbrudt. Det gælder 12 af 16 forløb i Nordfyns Kommune. IGU-eleverne mangler motivation, fordi de får lav løn, mener arbejdsmarkedschef Søren Nielsen.

– I langt de fleste erhverv giver man en ordentlig løn. Men præcis i det offentlige valgte man en fuldstændig håbløs løsning med en meget lav løn. Dette er et af resultaterne, siger Karsten Hønge.

Spørgsmål: Hvad er løsningen?

– Når man går fra 49 til 120 kroner i timen, er det urealistisk at tro, at man kan tiltrække folk til 49 kroner i timen. Man skal finde et niveau, der ligger noget over, siger SFs arbejdsmarkedsordfører.

Spørgsmål: Må flygtninge ikke tage en lav løn, hvis de ikke taler dansk?

– Jo. Det er ikke kun det offentliges ansvar. Den enkelte flygtning har både en forpligtelse til at sætte sig ind i, hvordan det danske samfund fungerer og levere en arbejdsindsats, siger Karsten Hønge.

 

 

Ritzau/ Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Liberal Alliance: Dansk Folkeparti dyrker splittelsen i blå blok

På dagen, hvor Dansk Folkeparti skyder det politiske år i gang på et sommergruppemøde i …

Flere flygtningeudgifter skal tælle som ulandsbistand

Nye regler fra OECD vil formentlig få den danske udviklingsbistand til at vokse. I hvert …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: