Home / samfund / Turen til tandlægen skal være billigere
foto: Jesper Rais

Turen til tandlægen skal være billigere

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ønsker at tillade rabatter og tilbud ved tandlægebesøg.

Tandlægeydelserne vil ikke blive dårligere, selvom danskerne bliver mødt af en billigere regning, når de går til tandlægen.

Det mener Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der har undersøgt prisstrukturen hos de danske tandlægeklinikker. På den baggrund foreslår styrelsen, at Tandlægeforeningen indfører maksimalpriser og rabatter i stedet for faste priser som i den nuværende overenskomst. Det skriver Politkken.

– Mere konkurrence kan betyde, at patienterne vil få en bedre ydelse til en billigere pris, siger Adrian Lübbert, kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der mener, at konkurrencen i branchen er for ringe.

Udover at man undgår, at priserne skyder i vejret, så mener Styrelsen, at forslaget kan få nye kunder til tandlægeklinikkerne, fordi de bliver mødt med rabat og tilbud.

Men det forslag vækker langt fra jubel hos Tandlægeforeningen. Her mener man, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens opfordring vil forringe kvaliteten ved et tandlægebesøg.

– Det virker grotesk, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen foreslår tiltag, der vil få patienter til at shoppe rundt mellem forskellige tandlæger.

I alle andre dele af sundhedsvæsnet taler man om fordele ved kontinuitet i behandlingsforløb, faste kontaktpersoner og behov forbedre sammenhæng. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen taler for tiltag, der vil føre til det stik modsatte, skriver formand for klinikejerne i Tandlægeforeningen, Torben Schønwaldt, i en mail til Politiken.

Tandlægeforeningen forhandler lige nu overenskomst med Danske Regioner.

About Radio Sawa

Check Also

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

Nordiske lande vil kopiere dansk asylpolitik

Det er ikke længere kun hygge, bacon og grøn energi, der gør Danmark interessant for …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: