Home / samfund / Soldater udfører nu bevogtning for politiet
Foto: Thomas Borberg/Polfoto

Soldater udfører nu bevogtning for politiet

arda

Siden fredag morgen er der blevet indsat soldater til at bevogte den israelske ambassade og to jødiske institutioner i København. Der er også indsat soldater til at bevogte den danske grænse i Sønderjylland.

Det sker for at aflaste politiet. Politiet mangler ressourcer til deres mange opgaver, blandt andet på grund af bandekonflikten.

Soldaterne er uddannede til at udføre bevogtningsopgaver, siger oberstløjtnant Steen Dalsgaard. De står med geværer i deres grønne camouflageuniformer, men de opfører sig afslappet og smiler og hilser på folk, der går forbi.

Før var det civilklædte politifolk, der stod for bevogtningen.

Formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen, er bekymret for, om folk, bliver skræmt af, at der står soldater. Det kan måske få nogle folk, der ellers ville have besøgt de jødiske institutioner til at lade være.

Rasmus Bernt Skovsgaard fra Københavns Politi forstår, at folk kan blive utrygge, men han mener, at soldaterne hurtigt vil blive en del af gadebilledet, så man ikke tænker over det.

Foreløbig er det aftalt, at militæret skal hjælpe med bevogtningen frem til slutningen af marts måned 2018. Men der er ingen, der ved hvor længe, det skal fortsætte.

 

 

JyllandsPosten

About Radio Sawa

Check Also

Imamer vil opfordre ansøgere til at omgå krav om håndtryk

At undlade at give hånd til personer af modsat køn handler ikke om mangel på …

Regeringen vil sikre bedre hjælp til de mest psykisk syge

Mennesker med de sværeste og mest invaliderende psykiske lidelser skal have bedre hjælp. Det mener …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: