Home / Nyheder / Få asylansøgere giver 200 millioner ekstra til bistand

Få asylansøgere giver 200 millioner ekstra til bistand

arda

På grund af færre asylansøgere bliver der nu afsat flere millioner til udviklingsbistand, skriver Berlingske.

På grund af en opbremsning i antallet af asylansøgere i Danmark modtager Udenrigsministeriet nu en ny millioncheck til udviklingsbistand.

Knap 200 millioner kroner bliver således overført til udviklingsminister Ulla Tørnæs’ (V) kasse. Millionerne kommer, efter at der allerede tidligere er blevet tilbageført 1,8 milliarder kroner til kassen. I alt altså godt to milliarder kroner.

– Pengene skal blandt andet sikre bedre forhold i flygtningelejrene, så folk ikke vælger at rejse videre mod Europa, siger Ulla Tørnæs (V)

Danmark har modtaget omkring 2000 asylansøgere i 2017. Et tal, der er væsentligt lavere, end man oprindeligt havde forventet.

Pengene skal blandt andet gå til over en million flygtninge fra Sydsudan i Etiopien og Uganda. Til at hjælpe mod tørken og sultkrisen i Somalia og til den humanitære krise i Yemen.

Den radikale udenrigsordfører, Martin Lidegaard, glæder sig også over pengene, der går til udviklingsbistand. Han forstår dog ikke, hvorfor regeringen så netop har bebudet et stop for FN’s kvoteflygtninge. Han synes, det er i strid med Danmarks interesser.

 

DR

About Radio Sawa

Check Also

Liberal Alliance: Dansk Folkeparti dyrker splittelsen i blå blok

På dagen, hvor Dansk Folkeparti skyder det politiske år i gang på et sommergruppemøde i …

Flere flygtningeudgifter skal tælle som ulandsbistand

Nye regler fra OECD vil formentlig få den danske udviklingsbistand til at vokse. I hvert …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: