Home / Nyheder / politik / Kommuner: Vi kan godt tage imod flere flygtninge
Foto: Asger Ladefoged

Kommuner: Vi kan godt tage imod flere flygtninge

Af Citathistorie: Politiken

Regeringen vil ikke tage imod flere kvoteflygtninge foreløbig. Flere kommuner melder dog om succesfuld integration og overskud til at tage flere flygtninge.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) besluttede forleden at videreføre det midlertidige stop for modtagelse af såkaldte kvoteflygtninge på grund af det store antal, der kom i 2015 og en »enorm opgave i forhold til integrationen«. Men flere kommuner melder om succesfuld integration og overskud til at tage flere flygtninge.

Politiken har ringet til syv af de kommuner, der senest har modtaget kvoteflygtninge, og her lyder meldingen, at man slet ikke er overbebyrdet af integrationsindsatsen. Ifølge Laila Jerming Graf, afdelingsleder i integrationsafdelingen i Randers Kommune, går det »faktisk ret godt« med integrationen.

»Vi har rigtig mange, der hver eneste måned kommer i uddannelse og arbejde. Det virker som om, at dem, vi får, har siddet kortere tid i asylcentre. Så mit umiddelbare indtryk er, at den store bølge er ved at være sluset ud nu«, siger hun.

Adspurgt, om Randers, der med omkring 100.000 borgere er en af landets største kommuner, vil kunne tage flere kvoteflygtninge nu, svarer hun:

»Det vil jeg jo påstå, for i 2016 modtog vi 200 nye borgere – primært asylflygtninge. Og i år har vi kun modtaget 25. Så vi kan sagtens tage flere. Der er et ret godt ryk nu, også fordi arbejdsmarkedet heldigvis har ændret sig, så der er større behov for arbejdskraft end for bare et par år siden. Jeg behøver ikke modtage 200 som i 2016, men vi kan godt rumme flere, end vi får lige nu«

Danmark har i årtier via FN’s fordeling modtaget gennemsnitligt 500 kvoteflygtninge om året direkte fra flygtningelejre rundtomkring i verden. Den ekstraordinære flygtningestrøm de seneste år fik dog i fjor Inger Støjberg til at indføre et midlertidigt stop for kvoteflygtninge.

Fra Nyborg Kommune og Thisted Kommune lyder det også, at der er styr og ro på integrationen af de nye medborgere. Det samme er tilfældet i Egedal Kommune, hvis man spørger centerchef for Borgerservice Kjeld Ebdrup.

Ville I kunne rumme flere nu?

»Ja. Den kvote for, hvor mange vi skal modtage, har været stærkt faldende, men vi har jo fået bygget et apparat op, så vi vil kunne modtage flere, hvis det stiger igen. Det er vi parat til nu, fordi vi siden 2014 har fået lavet en plan for permanente boliger og så videre. Vi er faktisk rigtig godt med«, siger Kjeld Ebdrup til Politiken.

Inger Støjberg siger i en skriftlig kommentar til Politiken: »Hvis nogle kommuner synes, de kan tage flere flygtninge end dem, de får tildelt, skal de være meget velkomne til at bede om en større kvote«.

Berlingske

About Radio Sawa

Check Also

Løkkes valgbombe: Åbner for SV-regering

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger i bogen “Befrielsens øjeblik”, der udkommer torsdag, at et …

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: