Home / samfund / Styrelse vil tage tilskud fra muslimsk friskole
Foto: Scanpix / Scanpix

Styrelse vil tage tilskud fra muslimsk friskole

Friskolen Nord-Vest Privatskole risikerer at miste sit tilskud, der i 2016 var på 11,6 millioner kroner.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet vil tage tilskuddet fra den kritiserede muslimske friskole Nord-Vest Privatskole i København.

Det skriver Berlingske.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet fører tilsyn med privat- og friskolerne. Det er i en såkaldt påtænkt afgørelse, at styrelsen lægger op til at fratage skolen sit tilskud, fortæller vicedirektør Susanne Clausen.

– Det er en meget alvorlig sag, hvor vi har vurderet, at nogle af forholdene er så alvorlige, at det har været nødvendigt at lave en påtænkt afgørelse om, at hele tilskuddet bortfalder, siger hun til Berlingske.

Susanne Clausen fortæller til Berlingske, at “der skal meget til”, for at styrelsen ombestemmer sig og ikke fratager skolen statstilskuddet.

Skolens statstilskud tilbageholdes i første omgang for september. Derefter har skolen en frist på 14 dage til at komme med indvendinger.

Tilskuddet kan bortfalde helt, hvis skolen ikke kan påpege faktuelle fejl på centrale punkter i sagen.

I juli blev skolen sat under skærpet tilsyn. Det skete efter et uanmeldt besøg på skolen, hvor styrelsen fandt undervisningsmateriale på arabisk, der blandt andet brugte begreber som “jihad” og kamp.

Desuden blev skolens bygninger sidste år købt af et firma med forbindelse til en svensk religiøs forening og verdensomspændende islamisk organisation. Det var ligeledes medvirkende til det skærpede tilsyn.

Berlingske har tidligere beskrevet, at skolens viceskoleleder delte Hizbollah-relateret materiale på sin Facebook-profil. Siden har skoleleder Søren Waast fratrådt sin stilling.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ledelsen på Nord-Vest Privatskole.

Venstres undervisningsordfører, Anni Matthiesen, peger på, at regeringen og DF for nylig har meldt ud, at retten til at oprette friskoler skal begrænses.

– Vi har netop besluttet, at vi skal have vedtaget en ny lov i efteråret, som skal sikre, at skoler som denne ikke bare vil kunne starte op i et nyt navn, siger hun.

Kredsen bag en ny friskole skal sende en ansøgning til Undervisningsministeriet, og her skal det forklares, hvordan den vil forberede eleverne til at leve i et demokrati, hvis det står til regeringen og DF.

 
/ritzau/

About Radio Sawa

Check Also

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

Nordiske lande vil kopiere dansk asylpolitik

Det er ikke længere kun hygge, bacon og grøn energi, der gør Danmark interessant for …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: