Home / Nyheder / Statsrevisorer vil måske klage over Lars Løkke
Foto: René Schütze

Statsrevisorer vil måske klage over Lars Løkke

arda

Statsrevisorerne har udtalt en skarp kritik af Miljø- og Fødevareministeriet. Det sker på grund af ministeriets håndtering af kvoter i dansk fiskeri. Kritikken har baggrund i en rapport fra Rigsrevisionen, der udkom i denne uge.

Men allerede i sidste uge Fjernede statsminister Lars Løkke Rasmussen fiskeriet fra Landbrugs- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen. Det gjorde Lars Løkke med henvisning til den beretning fra Rigrevisionen, der endnu ikke var udkommet.

Statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF), siger, at det er manglende respekt fra statsministeren side at henvise til en rapport, som ikke er udgivet. Han bliver bakket op af næstformanden, Henrik Thorup (DF).

Statsrevisorerne overvejer at klage over statsministeren til Folketingets præsidium. Klagen kunne være en opfordring til statsministeren om at respektere de uskrevne regler for, hvordan man arbejder sammen.

Peder Larsen siger, at statsministeren enten skulle have ventet med at fjerne Esben Lunde Larsen til den endelige beretning var udgivet. Eller også skulle han have give andre grunde.

Lone Strøm fra Rigsrevisionen havde anbefalet, at Lars Løkke ikke skulle nævne beretningen. Derved ville han have udvist respekt for statsrevisorerne, der endnu ikke havde set den.

Rigsrevisionen: er ansat til at revidere statsregnskabet og regnskabet for offentlige virksomheder. Og de efterprøver, om offentlige midler bruges lovligt og effektivt. Rigsrevisionen afgiver beretning og notater til Statsrevisorerne.
Statsrevisorerne: er 6 politikere, der er udpeget af Folketingets partier. De er de eneste, der kan bede Rigsrevisionen om at undersøge et område. Det er Statsrevisionen, der kan udtale kritik af ministre på baggrund af Rigsrevisionens beretninger og notater. Og det er også Statsrevisorerne, der udtaler sig til offentligheden om, hvad der bør gøres på baggrund af Rigsrevisionens beretninger.

 

JYLLANDS-POSTEN

About Radio Sawa

Check Also

Liberal Alliance: Dansk Folkeparti dyrker splittelsen i blå blok

På dagen, hvor Dansk Folkeparti skyder det politiske år i gang på et sommergruppemøde i …

Flere flygtningeudgifter skal tælle som ulandsbistand

Nye regler fra OECD vil formentlig få den danske udviklingsbistand til at vokse. I hvert …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: