Home / Nyheder / sport / Politikere ønsker højere løn til fodboldkvinderne
Foto: Scanpix

Politikere ønsker højere løn til fodboldkvinderne

Torsdag spiller Danmarks fodboldlandshold for kvinder semifinale. Det er i europamesterskabet (EM), der spilles i Holland. Danmark spiller mod Østrig.

Men selv om kvinderne gør det godt, får de ikke nær så mange penge for at spille som herrerne. De har ikke fået løn for at være med til EM, men de får en bonus på i alt 30.567 kr. hver for at nå til semifinalen.

På herrelandsholdet får hver spille 800.000 for at deltage i EM. Dertil får de bonus for hver vundet eller uafgjort kamp.

Det er nogle af partierne i folketinget forargede over.

Merete Dea Larsen fra Dansk Folkeparti synes, at det er ironisk, at kvinderne scorer målene, mens mændene scorer kassen. Hun håber, at der bliver flere sponsorer, der vil støtte kvindefodbolden.

Yildiz Akdogan fra Socialdemokratiet er enig: Hun siger, at det er nogle superseje kvinder. De har fortjent mere.

Fodboldspillerne tager det med ro. Pernille Harder fra landsholdet siger, at man ikke kan sammenligne kvindelandsholdet med mændene. Det er to forskellige universer, siger hun. Men hun synes også, at de fortjener noget mere.

Dansk Boldspilunion (DBU) forhandler med spillernes repræsentanter i Spillerforeningen om en ny aftale. Men de forklarer, at indtægterne til kvindefodbold fra TV og sponsorer er meget lavere. De prøver at få flere indtægter, og det kan landsholdets succes ved EM hjælpe til.

 

 

TV 2

About Radio Sawa

Check Also

Årets danske idrætsnavne er kåret

Den årlige uddeling af årets idrætspriser 2017 er uddelt. Den største pris, Årets Sportsnavn, gik …

Viktor Axelsen holder jul som nummer 1 i verden

Den danske badmintonspiller, Viktor Axelsen, vandt sæsonfinalen i Dubai i weekenden. Sæsonfinalen er en super …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: