Home / Nyheder / Undervisningsministeriet: Særligt kristne benytter bederum på skoler
(Foto: Sofie Mathiassen © Scanpix)

Undervisningsministeriet: Særligt kristne benytter bederum på skoler

arda

En ny undersøgelse fra Undervisningsministeriet undrer Dansk Folkeparti, som nu vil undersøge sagen nærmere.

En ny kortlægning af bederum på danske uddannelsessteder sætter debatten om religionens plads i det offentlige rum i et nyt lys, skriver Kristeligt dagblad onsdag.

1774 folkeskoler, erhvervsskoler, gymnasier, hf-uddannelser og voksenuddannelsescentre er blevet spurgt i en ny undersøgelse, som Undervisningsministeriet har foretaget.

Af de 1261 institutioner, der har svaret, har kun 27 institutioner svaret ja til, at de har bederum eller lignende faciliteter, der stilles til rådighed for religionspraksis.

15 af disse 27 institutioner har svaret uddybende. Her fremgår det, at det særligt er kristne elever og foreninger, der benytter lokalerne.

Derudover er der på 10 ud af 37 videregående uddannelsesinstitutioner rum, der kan bruges som bede- eller stillerum. Kun et enkelt af disse er primært tiltænkt til religiøs udøvelse.

Forsker: Interessant resultat

Resultatet er interessant i forhold til, hvor meget debatten har fyldt, mener Sune Lægaard, der forsker i religion og politik ved Roskilde Universitet.

– I forhold til, hvor meget røre der har været omkring bederum, er det altså en meget lille andel, der rent faktisk tillader religionsudøvelse i denne type rum, siger Sune Lægaard.

Til efteråret skal Folketinget tage stilling til et nyt beslutningsforslag fra Dansk Folkeparti om forbud mod bederum.

Hos Dansk Folkeparti undrer gymnasieordfører og forslagsstiller Marie Krarup sig over undersøgelsens resultater.

– Jeg synes, at det lyder mærkeligt, at så stor en andel af dem, der benytter et bederum, er kristne. Det har kristne normalt ikke behov for. Og det er ikke kristne, der er et problem. Forslaget er ikke rettet mod dem, siger hun til Kristeligt Dagblad.

Derfor vil hun have undersøgt sagen nærmere, før hun beslutter sig for, hvordan partiet stiller sig til beslutningsforslaget.

Jyllands-Posten/ Ritzau

About Radio Sawa

Check Also

Liberal Alliance: Dansk Folkeparti dyrker splittelsen i blå blok

På dagen, hvor Dansk Folkeparti skyder det politiske år i gang på et sommergruppemøde i …

Flere flygtningeudgifter skal tælle som ulandsbistand

Nye regler fra OECD vil formentlig få den danske udviklingsbistand til at vokse. I hvert …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: