Home / Nyheder / Enhedslisten har ekskluderet en af sine partistiftere
Foto: Lasse Hansen

Enhedslisten har ekskluderet en af sine partistiftere

Af RONJA MELANDER

Det mangeårige medlem af Fredericia-kredsen ville ikke dementere sine udtalelser om en partikollega.

Jørn Henner Pedersen, der for 26 år siden var med til at stifte Enhedslisten, blev søndag ekskluderet fra partiet.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det var forretningsudvalget i partiet, der ganske usædvanligt indstillede det mangeårige medlem til eksklusion i et forsøg på at skabe ro før valgkampen til kommunalvalget.

Begrundelsen for eksklusionen er ifølge avisen, at Henner Pedersen, der har hørt til partiets Fredericia-kreds, har kritiseret byrådsmedlemmet Cecilie Roed Schultz i medierne og desuden har forårsaget intern uro i partiet.

»Der har været uro stort set siden kommunalvalget i 2013. Vi har deltaget i utallige møder i Fredericia og haft repræsentanter med på møderne for at få ro, men det har ikke hjulpet. Og målet blev fyldt, da Jørn Henner Pedersen undsagde Cecilie (byrådsmedlem for Enhedslisten, red.), da hun stod frem og fortalte om, at hun havde været udsat for sexisme af byrådskolleger,« forklarede Per Clausen, formand for Enhedslistens forretningsudvalg, onsdag til avisen.

Ifølge Henner Pedersen selv har han kun medvirket i en enkelt artikel og skrevet »et par læserindlæg«. Han kunne efter eget udsagn blive i partiet, hvis han dementerede sine udtalelser, men det har han ikke haft lyst til. Per Clausen bekræfter, at Henner Pedersen kunne have fået lov at blive, hvis han skiftede afdeling og lovede ikke længere at kritisere Cecilie Roed Schultz i medierne, hvilket han afviste.

Roed Schultz stod i maj frem og fortalte om sexchikane i det politiske miljø. Det drejede sig konkret om en hændelse fra 2013, hvor en unavngiven byrådskandidat efter en 1. maj- tale, hun havde holdt, skulle have mødt hende med ordene »du trænger til at blive kneppet«.

Henner har i et debatindlæg og i en artikel i Fredericia Dagblad sagt, at han opfattede det som et udtryk for selvpromovering, da Cecilie Roed Schultz stillede sig frem i debatten. Han mente, at hendes udtalelser om den fire år gamle hændelse ramte alle mænd i byrådet, og at Roed Schultz skulle have reageret hurtigere.

Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Løkkes valgbombe: Åbner for SV-regering

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger i bogen “Befrielsens øjeblik”, der udkommer torsdag, at et …

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: