Home / Nyheder / Kristian Jensen: Demokrati er ikke naturgivent
(Foto: Sofie Mathiassen © Scanpix)

Kristian Jensen: Demokrati er ikke naturgivent

På Folkemødet på Bornholm var der fokus på politikerlede. Det får Finansminister Kristian Jensen (V) til at advare mod at tage demokratiet for givet.

– Knap 50 procent af danskerne mener, at demokratiet og dets vilkår er blevet svagere de sidste ti år. Omkring 40 procent mener, at det er uændret, og kun 10 procent mener, at det er blevet stærkere.

– I Polen, Ungarn og Tyrkiet, er demokratiet under stigende pres.

Spørgsmål: Hvorfor ser vi den udvikling i Danmark?

– Der er to ting i det. For det første har vi fået store kommuner med færre politikere.  Det gør, at der er færre, der kender en politiker. Derfor bliver en politiker en, man taler om. Ikke en man taler med.

– For det andet er politikere gode til at rakke hinanden ned i stedet for at tale pænt om hinanden.

Spørgsmål: Professor Jørgen Goul Andersen har lavet en undersøgelse af politikerlede, der viser, at det mere er politikernes beslutninger og de mange reformer, der har skabt utryghed og modvilje. Hvordan ser du på det?

– Vi har lavet mange reformer de sidste 10 år. Men verden forandrer sig utrolig hurtigt, vi er nødt til at ruste Danmark til forandringerne.

Spørgsmål: Du er en af de politikere, der vil have flere reformer. Nu går det godt med økonomien. Er det ikke på tide at skrue ned for reformerne og op for trygheden?

– Det går godt med økonomien. Og vi skal sørge for, at det bliver ved med at gå godt. Vi vil også gerne have bedre ældreomsorg og flere penge til sundhed.

– Et problem for virksomhederne er at de ikke kan få medarbejdere med de rigtige kompetencer. Hvis vi ved at sænke skatten kan få danskerne til at vente med at gå på pension, blive lidt længere på arbejde, så kan vi være med til at gøre Danmark stærkere.

/ritzau/ Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Løkkes valgbombe: Åbner for SV-regering

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger i bogen “Befrielsens øjeblik”, der udkommer torsdag, at et …

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: