Home / Nyheder / Pernille Skipper advarer mod DF
Foto: Katrine Marie Kragh

Pernille Skipper advarer mod DF

arda

Dansk Folkeparti er “det farligste dyr på savannen”

Flodhesten kan virke sød, blød og social, og turisterne kan godt lide den. Men i virkeligheden er den aggressiv og farlig, så man skal holde sig væk fra den.

Det samme gælder for formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl. Det mener Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper.

Hun siger, at Thulesen Dahl taler pænt om velfærd; men alligevel stemmer han for nedskæringer. Han siger, at vi skal have flere hjemmehjælpere og bedre plejehjem. Men han stemte for en dårligere velfærd med finanslovaftalen sidste år.

I en stor del af hendes tale ved Folkemødet på Bornholm havde hun fokus på at kritisere Kristian Thulesen Dahl for at bedrage vælgerne.

Blandt andet holder Thulesen Dahl fast i det politiske forlig, der gradvis hæver pensionsalderen i de kommende år.

Derfor er Thulesen Dahl det farligste dyr på savannen, og alle der er glade for vores velfærd bør holde sig væk fra ham, sagde hun. Hun fik store klapsalver fra tilskuerne.

I 2006 blev der indgået et velfærdsforlig, som både DF og Socialdemokratiet er med i. Det betyder at pensionsalderen gradvis bliver sat op til 68 år i 2030. Og i 2020 skal Folketinget beslutte, om pensionsalderen skal hæves endnu mere.

Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten har indgået en aftale, om at de ikke vil hæve pensionalderen yderligere.

Enhedslisten præsenterede på Folkemødet et forslag om at lægge et loft over chefers løn i det offentlige. Til gengæld vil de have hævet lønnen for de offentlige ansatte, der har den laveste løn.

Konkret foreslår Enhedslisten, at der afsættes en pulje på fem mia. kroner i de offentlige overenskomstforhandling. De penge skal bruges til at bremse løngabet mellem top og bund i det danske samfund.

Jyllands Posten

About Radio Sawa

Check Also

Liberal Alliance: Dansk Folkeparti dyrker splittelsen i blå blok

På dagen, hvor Dansk Folkeparti skyder det politiske år i gang på et sommergruppemøde i …

Flere flygtningeudgifter skal tælle som ulandsbistand

Nye regler fra OECD vil formentlig få den danske udviklingsbistand til at vokse. I hvert …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: