Home / Nyheder / Institut for Menneskerettigheder: Støjberg lyttede ikke til os
Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Institut for Menneskerettigheder: Støjberg lyttede ikke til os

Institut for Menneskerettigheder (IMR) sendte et notat til udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), halvanden måned efter hun havde udsendt sin instruks om at adskille mindreårige koner fra deres mænd i asyllejrene

IMR har som lovbestemt opgave at rådgive regeringen, Folketinget, ministerier og myndigheder om menneskerettighederne. Det skal overvåge og beskytte menneskerettigheder og fremme ligebehandling i Danmark og udlandet.

De to ting, som IMR havde peget på i sit notat var, at der skulle være en individuel vurdering af alle par, og at de forskellige parter skulle høres, hvis menneskerettighederne skulle overholdes.

Efter mere end en måned svarede Inger Støjberg, at hun ikke var enig i, de to ting IMR pegede på. Og så havde hun den helt klare holdning, at alle mindreårige koner skulle bo adskilt fra deres mænd. Det siger Louise Holck, vicedirektør i IMR.

Dog besluttede Udlændingestyrelsen at genoptage sagerne fem uger efter instituttets notat.

Det betød blandt andet, at en række par, der først var blevet adskilt, fik lov til at flytte sammen igen. Ellers ville det have været i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

/ritzau/ Jyllands-Posten 

About Radio Sawa

Check Also

Løkkes valgbombe: Åbner for SV-regering

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger i bogen “Befrielsens øjeblik”, der udkommer torsdag, at et …

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: