Home / samfund / Børn af indvandrere skal i vuggestue
FOTO: Mikkel Berg Pedersen

Børn af indvandrere skal i vuggestue

arda

Niels Egelund er professor ved Århus Universitet. Han mener, at der skal gøres noget radikalt for at hæve indvandrerbørns niveau. Der er nye tal, der viser, at tredje generations indvandrerbørn halter efter i Folkeskolen.

Tredje generation af indvandrere klarer sig ikke bedre ved Folkeskolens afgangsprøve end deres forældre gjorde. Og det er betydeligt dårligere end de etnisk danske børn. Niels Egelund siger, at det tyder på, at de metoder, der er brugt hidtil, ikke har virket.

Undervisningsministeren, Merete Riisager (LA), mener, at forældrene skal tage et større ansvar. Men Niels Egelund siger, at forældrene ofte selv har problemer med det danske sprog. Derfor kan de ikke få deres børn op på et tilstrækkeligt højt sprogligt niveau ved skolestarten.

Derfor foreslår han, at børnene skal sendes i vuggestue, når de er et år. Det skal kunne ske ved tvang, hvis sundhedsplejersken vurderer, at familien ikke har forudsætninger for at lære børnene dansk.

Børnene skal ud i et miljø, hvor der tales dansk. Et sted hvor flertallet af både børn og personale har dansk baggrund, mener professoren. Og hvis det ikke sker frivilligt, bør kommunen kunne tvinge det igennem.

De lave karakterer ved afgangsprøven har store konsekvenser. Hvis man har en gennemsnitskarakter under 02, kan man ikke komme direkte ind på en ungdomsuddannelse. Og så får man meget sværere ved at forsørge sig selv som voksen.

Det vil blive en stor økonomisk belastning for det danske samfund, mener professoren.

Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

SF: Vi er klar til indgå skoleforlig med de blå partier for at få kortere skoledage

SF er klar til at trække sig ud af skolereformforliget når det skal revurderes igen …

Flere flygtninge og familiesammenførte forlader Danmark

I 2017 forlod dobbelt så mange flygtninge og sammenførte familiemedlemmer Danmark som året før. Det …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: