Home / Nyheder / Søren Pape efter London-terror: Vi er klar, hvis der skulle ske noget
(Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Søren Pape efter London-terror: Vi er klar, hvis der skulle ske noget

Otte minutter.

Det var den tid, det tog, fra der blev slået alarm på London Bridge, til stærkt bevæbnet britisk politi havde uskadeliggjort tre gerningsmænd ved gårsdagens terrorangreb.

Ifølge justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil dansk politis evne til at reagere lige så hurtigt under et lignende angreb afhænge meget af omstændighederne.

– Det er meget svært at sige. Jeg kan bare sige, at vi har et højt beredskab i Danmark, og vi er i den grad klar, hvis der skulle ske noget, siger Søren Pape Poulsen.

Syv personer er dræbt og 48 såret efter lørdagens terrorangreb, hvor tre gerningsmænd først påkørte fodgængere på broen midt i det centrale London og siden stak tilfældige mennesker ned med knive.

21 af de sårede er i kritisk tilstand, og gårsdagens angreb er det tredje terrorangreb begået på britisk jord i løbet af de seneste 73 dage.

Umuligt at give garantier

Selvom Danmark lige nu er i højt beredskab og politiet sammen med efterretningstjenesten gør, hvad man kan for at forhindre terror, så er det aldrig muligt at stille garantier, siger Søren Pape Poulsen.

– Jeg tror ikke, at man skal bilde nogen ind, at vi kan give en garanti for, at der ikke sker noget – heller ikke i Danmark, siger han.

Er regeringen parat til at afsætte flere ressourcer til at bekæmpe terror?

– Det vil vi selvfølgelig komme til at gøre, det er jo en del af det, at vi hele tiden styrker politi og efterretningstjenesten, siger han og fortsætter:

– Men at sige, at vi til hver en tid kan forhindre et terrorangreb, det er der ingen, der kan give garanti for, siger justitsminister Søren Pape Poulsen.

Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Løkkes valgbombe: Åbner for SV-regering

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger i bogen “Befrielsens øjeblik”, der udkommer torsdag, at et …

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: