Home / Nyheder / Færøsk reaktion på hærværk mod Den lille havfrue: -Grindedrab er dyrevelfærd
Foto: Jens Dresling

Færøsk reaktion på hærværk mod Den lille havfrue: -Grindedrab er dyrevelfærd

I København har aktivister overhældt skulpturen Den Lille Havfrue med blodrød maling. Det er en protest imod, at man slår grindehvaler ihjel på Færøerne.

Færøerne er nogle små klippeøer, der ligger i Atlanterhavet, midt mellem Island og Norge. Færøerne er ligesom Grønland en del af Det Danske Rigsfællesskab, og har to repræsentanter i Folketinget.

– Færinger er altid parat til at diskutere dette. For os er grindedrab eksemplarisk dyrevelfærd. Hvalerne har levet frit i havet hele livet modsat mange andre slagtedyr, siger Sjúrður Skaale, som er medlem af Folketinget for det færøske parti Javnaðarflokkurin.

Ifølge Sjúrður Skaale er problemet, at aktivisterne ikke vil deltage i en åben debat. Han er nemlig overbevist om, at de ville give ham ret, hvis han bare kunne få lov at tale med dem i en halv time og forklare sig.

En af udfordringerne er, at hvalerne bliver dræbt udenfor, så folk kan se det. Og med de store dyr kan det se voldsomt ud med blod og dødskramper.

-Hvis man slagtede grise udenfor, ville der være ramaskrig, men man ser først dyret, når det ligger i køledisken i butikken, siger han.

-Der bliver slået 600 hvaler ihjel om året, som har levet frit i naturen hele livet, mens milliarder af kyllinger og grise lever i et bur hele livet med det ene formål at blive til mad en dag, siger han. For ham er hvalfangst bedre både etisk og moralsk.

Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Løkkes valgbombe: Åbner for SV-regering

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger i bogen “Befrielsens øjeblik”, der udkommer torsdag, at et …

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: