Home / Nyheder / Ny måling: Rød blok øger forspringet – regeringen er stadig i problemer
foto: Jens Dresling

Ny måling: Rød blok øger forspringet – regeringen er stadig i problemer

arda

En Epinion-måling viser, at et markant flertal af vælgerne bakker op om rød blok.

94 mandater til rød blok og kun 81 mandater til blå blok.

Sådan ville mandatfordelingen ifølge en ny måling, analyseinstituttet Epinion har lavet for DR Nyheder, se ud, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Det er Socialdemokratiet, der med sine 50 mandater er det helt store hit hos vælgerne, mens Venstre ifølge den nye måling kun står til 30 mandater, svarende til 17 pct. af stemmerne.

Ifølge Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen har regeringspartiet taget nogle svære standpunkter på det seneste, f.eks. senest med forslaget om at sætte pensionsalderen op. Det, mener han, kan være medvirkende til den dårlige måling.

»Vi er ikke i politik for, at det skal være nemt. Vi er her, fordi nogle skal turde træffe de svære valg, og nogle skal turde at sætte den svære dagsorden. Det tager vi gerne på os,« siger han til DR.

Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, mener derimod, at målingen er et udtryk for, at danskerne ønsker en anden politisk kurs, end den nuværende regering holder.

»Danskerne ønsker en ny statsminister, nemlig Mette Frederiksen, og en ny politisk kurs for Danmark, hvor man investerer i velfærd og arbejdspladser og har en stram udlændingepolitik, men også siger, at vi ikke kommer til at sætte pensionsalderen op for at betale for at sætte topskatten ned,« siger han.

Ritzau/Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Løkke slår fast: Burkaer skal ikke give fængselsstraf

Selv om en fransk-algerisk rigmand har bebudet, at han vil betale bøder for de danske …

DF: Elbæks udlændingepolitik er et frontalangreb på Danmark

Bliver Alternativets udlændingepolitik ført ud i livet, vil danskerne miste afgørende indflydelse på udviklingen af …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: