Home / Nyheder / Røde partier vil have en forklaring om Støjbergs asylinstruks

Røde partier vil have en forklaring om Støjbergs asylinstruks

AL og EL vil have undersøgt, om minister trodsede advarsler om at adskille gifte asylansøgere.

Det skal undersøges nærmere, om udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg valgte at overhøre advarsler fra embedsfolk om, at det var lovstridigt at adskille alle asylansøgere under 18 år fra at bo med deres samlever.

– Hvis det viser sig, at en minister to gange har overhørt embedsmænds advarsler, så må det få konsekvenser. Det er magtmisbrug og at føre Folketinget bag lyset, og i sidste instans kan det betyde hendes afgang, siger Josephine Fock, der er Alternativets udlændingeordfører.

Efter ugers diskussion om barnebrude på asylcentre beordrede Inger Støjberg i februar 2016, at ingen asylansøgere under 18 år måtte bo med deres samlever.

Ifølge Politiken oplyser flere kilder tæt på begivenhederne nu, at ministeren blev advaret om, at ordren kunne være i strid med lovgivningen.

Alternativet ønsker, at en hurtigarbejdende undersøgelseskommission skal kaste lys over sagen. I første omgang har Josephine Fock indkaldt til et hastesamråd, så Inger Støjberg kan forklare sig, lyder det.

Ifølge Politiken ønsker Enhedslisten også en hurtigarbejdende undersøgelseskommission, mens SF’s udlændingeordfører, Holger K. Nielsen mener, at ministeren er ude på dybt vand. Han afviser ikke en undersøgelse, men vil først have en forklaring.

/ritzau/

About Radio Sawa

Check Also

Løkkes valgbombe: Åbner for SV-regering

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger i bogen “Befrielsens øjeblik”, der udkommer torsdag, at et …

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: