Home / Nyheder / Støjberg retter ikke et komma efter kritik fra komité
Foto: Simon Læssøe

Støjberg retter ikke et komma efter kritik fra komité

Danmark fastholder sin udlændingepolitik efter Europarådets kritik, siger integrationsminister Inger Støjberg.

Europarådets racismekomité får ikke Danmark til at ændre et komma i sin udlændingepolitik.

Det fastslår integrationsminister Inger Støjberg (V) efter komitéens kritik. Den vil have Danmark til at droppe smykkeloven, lempe familiesammenføring og overveje integrationsydelsen.

– Vi kommer ikke til at ændre så meget som et komma på grund af komitéens anbefalinger. Jeg er lodret uenig i deres budskab, som er fuldstændig forfejlet, siger Inger Støjberg.

– De sidder som konger uden land og kloger sig på, hvilken politik vi skal føre. Derfor kommer vi overhovedet ikke til at rette ind efter det.

Komitéen beklager, at Danmark har strammet reglen for familiesammenføringer. Kritikken kommer fra mennesker, som ikke er vant til at lede et land, mener integrationsministeren.

– Vi står i en ekstremt presset situation i Europa. På grund af det meget store antal flygtninge og migranter. Derfor bliver landene nødt til at føre en politik, som kan dæmme op for asylansøgere, siger Inger Støjberg.

Flygtninge, der kun har ret til midlertidig beskyttelse, må vente tre år, før de kan få familien til Danmark. I 2012 anbefalede komitéen “en omfattende reform” af familiesammenføring.

Komitéen skoser også smykkeloven for at stigmatisere (brændemærke) asylansøgere. Men de taler for døve øren til ministeren.

– Jeg er fuldstændig lodret uenig med kritikken. I Danmark har vi et princip om, at kan man forsørge sig selv, så skal man forsørge sig selv, siger Inger Støjberg.

– Det gælder selvfølgelig også de asylansøgere, der kommer til Danmark. Vi tilbageholder de værdigenstande, man måtte have. Hvis man ikke får asyl, så får man dem selvfølgelig tilbage.

Ministeren understreger, at andre europæiske lande har lignende regler som Danmark.

/ritzau/ Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Løkkes valgbombe: Åbner for SV-regering

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger i bogen “Befrielsens øjeblik”, der udkommer torsdag, at et …

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: