Home / Nyheder / Seks »hadprædikanter« får indrejseforbud til Danmark
foto: Jens Dresling/Polfoto

Seks »hadprædikanter« får indrejseforbud til Danmark

arda

Udlændinge- og Integrationsministeriet har nu offentliggjort sin sanktionsliste over rabiate religiøse forkyndere.

Seks navngivne personer er indtil videre kommet på regeringens officielle sanktionsliste over udenlandske, religiøse »hadprædikanter«, der nægtes adgang til Danmark.

Listen er netop blevet offentliggjort af Udlændinge- og Integrationsministeriet. Den skal sende et klart signal om, at »omrejsende rabiate religiøse forkyndere, som søger at undergrave vores demokrati og vores grundlæggende værdier om frihed og menneskerettigheder, ikke er velkomne i Danmark,« lyder det i pressemeddelelsen.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) har offentliggjort de seks personer med navn og billede på sin Facebook-profil.

»Som det første land i verden, nægter vi nu offentligt navngivne hadprædikanter adgang. De vil blive afvist og sendt ud igen, hvis de forsøger at indtrænge i Danmark,« skriver hun på Facebook og uddyber i pressemeddelelsen:

»Regeringen vil ikke acceptere, at hadprædikanter kommer til Danmark for at prædike had mod det danske samfund og for at indoktrinere andre til blandt andet at begå vold mod kvinder og børn, udbrede ideer om et kalifat og i det hele taget undergrave vores grundlæggende værdier. Derfor er jeg selvfølgelig også meget tilfreds med, at det nu bliver tydeligt for enhver, at disse personer ikke er velkomne i Danmark,« siger hun i pressemeddelelsen.

Den offentlige, nationale sanktionsliste er en del af den politiske aftale fra foråret 2016 indgået mellem Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti.

En udlænding kan blive optaget på den nationale sanktionsliste, hvis han eller hun i sit virke som religiøs forkynder har udvist en adfærd, der giver grund til at tro, at udlændingen vil udgøre en trussel mod den offentlige orden i Danmark. Derudover skal der være en vis sandsynlighed for, at udlændingen vil rejse ind i Danmark.

Udlændinge med opholdstilladelse i Danmark, eller som er omfattet af EU-reglerne, kan ikke optages på listen.

Indrejseforbuddet varer i to år.

Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

DF: Elbæks udlændingepolitik er et frontalangreb på Danmark

Bliver Alternativets udlændingepolitik ført ud i livet, vil danskerne miste afgørende indflydelse på udviklingen af …

Løkke: Regionernes fremtid er uafklaret

De fem regioner, hvis primære opgave er at drive sundhedsvæsnet, går en uvis fremtid i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: