Home / Nyheder / Styrelse: Kommunerne skal modtage 3000 flygtninge i 2018
Foto: Lars Krabbe

Styrelse: Kommunerne skal modtage 3000 flygtninge i 2018

Kommunerne skal næste år modtage 1000 færre flygtninge end i år, viser Udlændingestyrelsens nye landetal.

Landets 98 kommuner skal næste år tilsammen modtage 3000 flygtninge. Det svarer til lidt over 30 flygtninge per kommune. Det oplyser Udlændingestyrelsen.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) glæder sig over, at asyltilstrømningen har aftaget.

Men hun understreger i en pressemeddelelse, at der stadig er “stort pres på EU’s ydre grænser”, og at situationen derfor kan ændre sig hurtigt.

– Men når det er sagt, så håber jeg naturligvis, at det lave skøn holder, for jo færre flygtninge, der skal integreres i hver kommune, jo bedre er chancerne forhåbentlig for, at det kan lykkes, siger Inger Støjberg.

– Vi har skabt en række mulige veje ind på arbejdsmarkedet, og der er brug for at få mange flere flygtninge i job. Men skal det lykkes, er det klart, at antallet skal være overskueligt for både kommunerne og virksomhederne.

Udlændingestyrelsen skal hvert år senest 1. maj offentliggøre skønnet over det antal flygtninge, der skal boligplaceres i kommunerne det pågældende år.

Landstallet for 2017 blev tidligere i april nedjusteret i forbindelse med det nye, lavere asylskøn. Kommunerne ventes i år at modtage i alt 4000 flygtninge.

København, Aalborg og Aarhus vil næste år modtage flest nye flygtninge på baggrund af deres størrelse, skriver Udlændingestyrelsen.

De øvrige kommuner vil hver skulle modtage under 100 flygtninge. 16 kommuner ventes at blive såkaldte 0-kommuner, hvilket betyder, at de slet ikke skal modtage nogen flygtninge.

0-kommunerne har enten i forvejen en stor andel af udlændinge – eller også har de modtaget et relativt stort antal familiesammenførte til flygtninge sidste år.

Det er meget forskelligt fra kommune til kommune, hvor godt det går med integrationen, betoner Inger Støjberg:

– De kommuner, som i forvejen har mange at integrere, skal naturligvis belastes mindst muligt.

/ritzau/ Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

Nordiske lande vil kopiere dansk asylpolitik

Det er ikke længere kun hygge, bacon og grøn energi, der gør Danmark interessant for …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: