Home / samfund / Skoler kan få stor præmie, hvis de kan forbedre de svageste elevers karakterer
foto: Ole Lind

Skoler kan få stor præmie, hvis de kan forbedre de svageste elevers karakterer

arda

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og undervisningsminister Merete Riisager (LA) udlover en præmie på på over en million kroner til 120 skoler. De 120 skoler har en stor del elever, der klarer sig dårligt ved folkeskolens afgangsprøve.

For at få præmien skal skolerne nedbringe antallet af elever, der får de dårlige karakterer. I dag får 38 % af eleverne på de 120 skoler under karakteren 4 i dansk og matematik. Det tal skal ned på 23 % på den enkelte skole, for at den kan få præmien. Skolerne har 3 år til at nå resultatet.

Regeringen mener, at en økonomisk præmie vil øge skolernes fokus på at udvikle de svageste elever. Lars Løkke Rasmussen sammenligner det med erfaringer fra sygehusene. Her lovede man sygehusene penge, hvis de kunne gøre ventelisterne kortere.

Det er ikke alle politikere, der er enige med ministrene. Jacob Mark (SF) mener, at hvis man virkelig vil hjælpe de svageste elever, skal man ikke jagte karakterer og præmier. I stedet skal man arbejde med en helhedsindsats, der ikke har fokus på nogle få fag.

Kommunernes Landsforening (KL) mener, at det vil skabe usikkerhed for den enkelte skole, at man først kan få pengene efter tre år. Anna Mee Allerslev (R) er formand for for Børne- og Kulturudvalget i KL. Hun siger, at pengene ville gøre mere nytte, hvis de blev bevilget på forhånd. Så kunne man igangsætte målrettede og langsigtede indsatser på skolerne.

Jyllands-Posten/Ritzau

About Radio Sawa

Check Also

Flere flygtninge og familiesammenførte forlader Danmark

I 2017 forlod dobbelt så mange flygtninge og sammenførte familiemedlemmer Danmark som året før. Det …

Løkke slår fast: Burkaer skal ikke give fængselsstraf

Selv om en fransk-algerisk rigmand har bebudet, at han vil betale bøder for de danske …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: