Home / samfund / Skoler kan få stor præmie, hvis de kan forbedre de svageste elevers karakterer
foto: Ole Lind

Skoler kan få stor præmie, hvis de kan forbedre de svageste elevers karakterer

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og undervisningsminister Merete Riisager (LA) udlover en præmie på på over en million kroner til 120 skoler. De 120 skoler har en stor del elever, der klarer sig dårligt ved folkeskolens afgangsprøve.

For at få præmien skal skolerne nedbringe antallet af elever, der får de dårlige karakterer. I dag får 38 % af eleverne på de 120 skoler under karakteren 4 i dansk og matematik. Det tal skal ned på 23 % på den enkelte skole, for at den kan få præmien. Skolerne har 3 år til at nå resultatet.

Regeringen mener, at en økonomisk præmie vil øge skolernes fokus på at udvikle de svageste elever. Lars Løkke Rasmussen sammenligner det med erfaringer fra sygehusene. Her lovede man sygehusene penge, hvis de kunne gøre ventelisterne kortere.

Det er ikke alle politikere, der er enige med ministrene. Jacob Mark (SF) mener, at hvis man virkelig vil hjælpe de svageste elever, skal man ikke jagte karakterer og præmier. I stedet skal man arbejde med en helhedsindsats, der ikke har fokus på nogle få fag.

Kommunernes Landsforening (KL) mener, at det vil skabe usikkerhed for den enkelte skole, at man først kan få pengene efter tre år. Anna Mee Allerslev (R) er formand for for Børne- og Kulturudvalget i KL. Hun siger, at pengene ville gøre mere nytte, hvis de blev bevilget på forhånd. Så kunne man igangsætte målrettede og langsigtede indsatser på skolerne.

Jyllands-Posten/Ritzau

About Radio Sawa

Check Also

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

Nordiske lande vil kopiere dansk asylpolitik

Det er ikke længere kun hygge, bacon og grøn energi, der gør Danmark interessant for …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: