Home / Nyheder / Minister afviser at tvangsopskrive småbørn til vuggestue
foto: Tronduer Dalsgard

Minister afviser at tvangsopskrive småbørn til vuggestue

Mercado vil kun bruge tvang for tosprogede med sprogproblemer. Staten bør ikke tvinge alle børn i institution.

Alle børn skal automatisk skrives op til vuggestue, hvis forældrene ikke selv har gjort det, inden barnet fylder seks måneder.

Sådan lyder et forslag fra Socialdemokratiet. Formålet er at sikre, at tosprogede børn får bedre chancer for at klare sig.

Men børne- og socialminister Mai Mercado (K) afviser forslaget.

– Staten skal altså ikke ind og bestemme, at samtlige børn i Danmark skal skrives op til daginstitution eller dagpleje, udtaler hun i en skriftlig kommentar.

– I de tilfælde, hvor forældrene ikke magter at tage ordentligt vare på barnets trivsel og udvikling, må vi selvfølgelig sætte ind for børnenes skyld.

Mercado har selv fremsat et lovforslag om obligatorisk dagtilbud. Men det gælder kun tosprogede børn med sproglige udfordringer.

– Jeg mener helt grundlæggende, at forældrene ved bedst, hvad der er rigtigt for dem og deres barn, fastslår ministeren.

Ifølge Socialdemokratiets forslag skal forældrene kunne framelde sig ventelisten til vuggestuen. Men det vil så udløse et kontrolbesøg fra sundhedsplejersken.

Hun skal vurdere, om familien er velfungerende. Er den ikke det, kan det føre til et påbud om at sende barnet i vuggestue.

Mercado ser gerne, at sundhedsplejerskerne kommer til at spille en større rolle. Men hun advarer mod at gøre dem til “statens forlængede arm”.

– Sundhedsplejersken nyder i dag stor tillid i næsten alle familier, og jeg mener ikke, at vi skal sætte den tillid over styr ved at gøre dem til statens forlængede arm, der skal vurdere, om et barn skal i dagtilbud.

// Jyllands-Posten//

About Radio Sawa

Check Also

Løkkes valgbombe: Åbner for SV-regering

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger i bogen “Befrielsens øjeblik”, der udkommer torsdag, at et …

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: