Home / Nyheder / Socialdemokratiet laver kovending om børnecheck til flygtninge
Foto: Joachim Ladefoged

Socialdemokratiet laver kovending om børnecheck til flygtninge

Af NIKOLAJ RYTGAARD og MARTIN JOHANSEN

I 2015 stemte Socialdemokratiet nej til stramning, der begrænser ydelse til flygtninge med børn. Nu støtter partiet et tiltag, som er tre gange så hårdt.

Socialdemokratiet skifter kurs i udlændingepolitikken og bakker nu op om et forslag, der skærer i en økonomisk ydelse til flygtningefamilier.

Det drejer sig om børnechecken, som flygtninge fremover først skal kunne modtage fuldt ud efter seks års opholdstilladelse i Danmark. I dag tager det to år, før børnecheckens fulde beløb udbetales til flygtninge med børn.

I 2015 stemte Socialdemokratiet ellers imod selvsamme princip. Udlændingeordfører Dan Jørgensen (S) var »bekymret for, om det gavner integrationen at tage børnepenge fra flygtningefamilier i Danmark«.

»Flygtninge skal bidrage til samfundet, men vi skal også sikre, at børnene ikke vokser op i fattigdom,« sagde han dengang i folketingssalen.

Stramningen er aftalt mellem regeringen, S og DF i bandepakken og skaffer 237 mio. kr. i årene 2017-2024. Pengene skal bl.a. finansiere, at flere kriminelle sidder længere tid i fængsel.

De Radikale kalder det for »en rigtig, rigtig dårlig idé«.

»De mest udsatte børn skal have hjælp, så de ikke bliver sat tilbage. Det troede jeg egentlig, at vi var enige om. Hverken bleer eller mælkeerstatning bliver jo billigere, fordi man er flygtning og har børn,« siger udlændingeordfører Sofie Carsten Nielsen (R).

Efter to års ophold i Danmark vil de yngste børn i dag udløse en årlig børnecheck på knap 18.000 kr. Med stramningen falder det til ca. 6.000 kr. Beløbet stiger herefter gradvist, indtil det når op på 18.000 kr. efter seks år.

Siden valget har Socialdemokratiet lagt sig tæt op ad regeringen i udlændingepolitikken. Partiet har støttet 46 af 50 stramninger, men har stemt imod fire tiltag, der skærper reglerne om økonomiske ydelser til nytilkomne udlændinge.

Retsordfører Trine Bramsen (S) mener, at situationen i dag er anderledes end, da partiet stemte nej til det to-årige princip.

»Retten til at modtage velfærdsydelser har vist sig at have en større betydning for tilstrømningen, end vi forestillede os i 2015. Vi anerkender som parti, at antallet har en betydning for vores velfærdssamfund og vores evne til at integrere. Derfor synes vi, at det er helt naturligt at gå ind for optjeningsprincipper,« siger Trine Bramsen.

Jyllands-Posten

About Radio Sawa

Check Also

Løkkes valgbombe: Åbner for SV-regering

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger i bogen “Befrielsens øjeblik”, der udkommer torsdag, at et …

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: