Home / samfund / Flygtning fra Eritrea mister sin integrationsydelse 
(Foto: Maiken Lange - DR)

Flygtning fra Eritrea mister sin integrationsydelse 

Niat Mahari er 29 år og fra Eritrea. Hun mister sin integrationsydelse, fordi hun ikke forstår de danske regler fra Jobnet. Snart mister hun også sin lejlighed, da hun ikke kan blive boende uden integrationsydelsen.

Kommunen i Ikast i Midtjylland vil ikke udbetale Niat Maharis integrationsydelse. Kommunen mener ikke, at hun har fulgt reglerne. Niat Mahari skal logge ind på jobnet.dk og uploade sit CV. Men det har hun ikke gjort, fordi hun ikke kan læse og ikke ved, hvordan computere virker. Niat Mahari kan derfor ikke logge på Jobnet.

En frivillig fra foreningen Venligboerne kan ikke forstå, hvorfor kommunen ikke har hjulpet Niat Mahari med at uploade CV’et. Han mener, det er okay at stille krav, men hvis man ikke forstår kravet, kan man heller ikke leve op til det.

Ikast Kommune siger, at kommunen har tilbudt Niat Mahari hjælp.

Venligboeren byder Niat Mahari inden for i hans eget hjem. Han kan ikke bære, at en ung kvinde ikke har noget sted at bo.

DR.

About Radio Sawa

Check Also

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

Nordiske lande vil kopiere dansk asylpolitik

Det er ikke længere kun hygge, bacon og grøn energi, der gør Danmark interessant for …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: