Home / samfund / Flygtning fra Eritrea mister sin integrationsydelse 
(Foto: Maiken Lange - DR)

Flygtning fra Eritrea mister sin integrationsydelse 

arda

Niat Mahari er 29 år og fra Eritrea. Hun mister sin integrationsydelse, fordi hun ikke forstår de danske regler fra Jobnet. Snart mister hun også sin lejlighed, da hun ikke kan blive boende uden integrationsydelsen.

Kommunen i Ikast i Midtjylland vil ikke udbetale Niat Maharis integrationsydelse. Kommunen mener ikke, at hun har fulgt reglerne. Niat Mahari skal logge ind på jobnet.dk og uploade sit CV. Men det har hun ikke gjort, fordi hun ikke kan læse og ikke ved, hvordan computere virker. Niat Mahari kan derfor ikke logge på Jobnet.

En frivillig fra foreningen Venligboerne kan ikke forstå, hvorfor kommunen ikke har hjulpet Niat Mahari med at uploade CV’et. Han mener, det er okay at stille krav, men hvis man ikke forstår kravet, kan man heller ikke leve op til det.

Ikast Kommune siger, at kommunen har tilbudt Niat Mahari hjælp.

Venligboeren byder Niat Mahari inden for i hans eget hjem. Han kan ikke bære, at en ung kvinde ikke har noget sted at bo.

DR.

About Radio Sawa

Check Also

Løkke slår fast: Burkaer skal ikke give fængselsstraf

Selv om en fransk-algerisk rigmand har bebudet, at han vil betale bøder for de danske …

Fagforbund advarer: Syrere kan blive konjunkturgidsler

Danske virksomhed har for alvor åbnet døren for flygtninge, der i højere grad har fået …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: