Home / samfund / Sygehuse i Region Syddanmark kan nægte religiøse symboler på sygehusene
Foto: Søren Bidstrup / Scanpix Denmark

Sygehuse i Region Syddanmark kan nægte religiøse symboler på sygehusene

Regionsrådet i Region Syddanmark har givet grønt lys til at forbyde religiøse symboler på sygehuse i regionen. Det betyder, at personalet på sygehusene kan blive bedt om skjule religiøse symboler eller helt tage dem af. Reglen gælder også politiske og ideologiske symboler. Fortalerne for forbuddet er Liberal Alliance og Nye Borgerlige.

Et regionsmedlem fra Liberal Allaince mener, at forbuddet passer fint ind med en dom fra EU domstolen. For to uger siden slog EU-domstolen fast, at en virksomhed havde lov til at forbyde religiøse symboler på arbejdspladsen. For det liberale regionsmedlem handler det om patienterne. De skal være i centrum uden at skulle tage stilling til personalets politiske, ideologiske og religiøse holdninger. Ifølge regionsmedlemmet gør det ikke noget, at en sygeplejerske går med et kors i halskæden. Men halskæden kan gemmes inde under trøjen i stedet for udenpå.
TV2.

About Radio Sawa

Check Also

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

Nordiske lande vil kopiere dansk asylpolitik

Det er ikke længere kun hygge, bacon og grøn energi, der gør Danmark interessant for …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: