Home / samfund / Sygehuse i Region Syddanmark kan nægte religiøse symboler på sygehusene
Foto: Søren Bidstrup / Scanpix Denmark

Sygehuse i Region Syddanmark kan nægte religiøse symboler på sygehusene

arda

Regionsrådet i Region Syddanmark har givet grønt lys til at forbyde religiøse symboler på sygehuse i regionen. Det betyder, at personalet på sygehusene kan blive bedt om skjule religiøse symboler eller helt tage dem af. Reglen gælder også politiske og ideologiske symboler. Fortalerne for forbuddet er Liberal Alliance og Nye Borgerlige.

Et regionsmedlem fra Liberal Allaince mener, at forbuddet passer fint ind med en dom fra EU domstolen. For to uger siden slog EU-domstolen fast, at en virksomhed havde lov til at forbyde religiøse symboler på arbejdspladsen. For det liberale regionsmedlem handler det om patienterne. De skal være i centrum uden at skulle tage stilling til personalets politiske, ideologiske og religiøse holdninger. Ifølge regionsmedlemmet gør det ikke noget, at en sygeplejerske går med et kors i halskæden. Men halskæden kan gemmes inde under trøjen i stedet for udenpå.
TV2.

About Radio Sawa

Check Also

Imamer vil opfordre ansøgere til at omgå krav om håndtryk

At undlade at give hånd til personer af modsat køn handler ikke om mangel på …

Regeringen vil sikre bedre hjælp til de mest psykisk syge

Mennesker med de sværeste og mest invaliderende psykiske lidelser skal have bedre hjælp. Det mener …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: