Home / Nyheder / Overblik: Her er S og SF uenige om udlændingepolitik
(Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Overblik: Her er S og SF uenige om udlændingepolitik

På fire afgørende områder ser Socialdemokratiet og SF forskelligt på udlændingepolitikken.

Socialdemokratiet og SF har begge skærpet deres udlændingepolitik i lyset af tilstrømningen til Danmark.

Men SF siger fra over for flere af de stramninger, som Socialdemokratiet enten selv har gennemført eller lagt stemmer til. Det kan få betydning for samarbejdet efter en eventuel valgsejr til rød blok ved næste valg:

* Familiesammenføring: Socialdemokraterne støtter, at flygtninge fra borgerkrig som i Syrien må vente tre år på familiesammenføring. Den regel vil SF have afskaffet, så flygtninge får hurtigere adgang til at få familien til Danmark.

* Kvoteflygtninge: Socialdemokratiet vil ikke tage imod kvoteflygtninge, så længe der er stor tilstrømning til Danmark. SF ønsker, at Danmark årligt skal tage i mod 1500 kvoteflygtninge. Det er en tredobling i forhold til tidligere, hvor Danmark årligt tog i mod 500 kvoteflygtninge.

* Nødbremse: Socialdemokratiet støtter VLAK-regeringens nødbremse, der i ekstraordinære situationer kan bruges til at stoppe alle asylansøgere – også børn – ved grænsen. SF vil have børn under 18 år undtaget fra nødbremsen. Partiet støtter til gengæld en nødbremse i forhold til voksne asylansøgere.

* Smykkelov: Socialdemokratiet stemte for VLAK-regeringens lovforslag om at myndighederne skal kunne beslaglægge asylansøgeres værdier over en vis grænse, så de kan bidrage til at betale for opholdet i Danmark. Loven blev hurtigt døbt smykkeloven, og den skal fjernes, hvis det står til SF.

/Jyllands-Posten/

About Radio Sawa

Check Also

Løkkes valgbombe: Åbner for SV-regering

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger i bogen “Befrielsens øjeblik”, der udkommer torsdag, at et …

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: