Home / Nyheder / Overblik: Her er S og SF uenige om udlændingepolitik
(Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Overblik: Her er S og SF uenige om udlændingepolitik

arda

På fire afgørende områder ser Socialdemokratiet og SF forskelligt på udlændingepolitikken.

Socialdemokratiet og SF har begge skærpet deres udlændingepolitik i lyset af tilstrømningen til Danmark.

Men SF siger fra over for flere af de stramninger, som Socialdemokratiet enten selv har gennemført eller lagt stemmer til. Det kan få betydning for samarbejdet efter en eventuel valgsejr til rød blok ved næste valg:

* Familiesammenføring: Socialdemokraterne støtter, at flygtninge fra borgerkrig som i Syrien må vente tre år på familiesammenføring. Den regel vil SF have afskaffet, så flygtninge får hurtigere adgang til at få familien til Danmark.

* Kvoteflygtninge: Socialdemokratiet vil ikke tage imod kvoteflygtninge, så længe der er stor tilstrømning til Danmark. SF ønsker, at Danmark årligt skal tage i mod 1500 kvoteflygtninge. Det er en tredobling i forhold til tidligere, hvor Danmark årligt tog i mod 500 kvoteflygtninge.

* Nødbremse: Socialdemokratiet støtter VLAK-regeringens nødbremse, der i ekstraordinære situationer kan bruges til at stoppe alle asylansøgere – også børn – ved grænsen. SF vil have børn under 18 år undtaget fra nødbremsen. Partiet støtter til gengæld en nødbremse i forhold til voksne asylansøgere.

* Smykkelov: Socialdemokratiet stemte for VLAK-regeringens lovforslag om at myndighederne skal kunne beslaglægge asylansøgeres værdier over en vis grænse, så de kan bidrage til at betale for opholdet i Danmark. Loven blev hurtigt døbt smykkeloven, og den skal fjernes, hvis det står til SF.

/Jyllands-Posten/

About Radio Sawa

Check Also

Liberal Alliance: Dansk Folkeparti dyrker splittelsen i blå blok

På dagen, hvor Dansk Folkeparti skyder det politiske år i gang på et sommergruppemøde i …

Flere flygtningeudgifter skal tælle som ulandsbistand

Nye regler fra OECD vil formentlig få den danske udviklingsbistand til at vokse. I hvert …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: